Dé website voor de Nederlandse groententeeltMededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hoge productie en stabiele prijzen voor Roemeense komkommers

Marius Petrache is algemeen directeur van Marcoser, gevestigd in Matca, het grootste kasgebied van Roemenië met ongeveer 1500 hectare. Hij zegt dat ze dit seizoen ondanks de extreem koude winter en ijskoude temperaturen in maart en april een hoge productie zullen hebben. Alhoewel veel vollegrondsgewassen gevaar liepen, konden de telers veel van de problemen oplossen en hebben ze hun verliezen kunnen beperken."De komkommerprijzen variëren erg van dag tot dag, maar over het algemeen zijn de telers momenteel tevreden. De prijzen waren redelijk stabiel en de investeringen zijn al bijna helemaal terugverdiend. De prijzen zijn de afgelopen 3-4 dagen gedaald, maar dit had te maken met het einde van de eerste gewassencyclus."

Helaas is het grootste probleem volgens Petrache het gebrek aan opslag- en sorteringsfaciliteiten. Niet alle komkommers worden gesorteerd en hij vertelt dat sommige groenten helemaal niet worden gesorteerd. Ook hebben ze geen professioneel verpakkingsmateriaal en dat heeft een negatief effect op  de exportcapaciteit van de regio.Petrache: "Van Matca worden komkommers in vrachtwagens geladen naar Polen en naar andere Europese landen. Elke dag wordt er meer dan 100 ton voor onze lokale markt geladen. Wij leveren ook groenten aan de grote supermarktketens in Roemenië zoals Lidl en Kaufland en aan Roemeense verwerkingsbedrijven."

Naast komkommers produceert het bedrijf grote hoeveelheden tomaten, paprika's, aubergines, kool, watermeloenen en aardappelen. Vanaf 6 juni bedroegen de prijzen in Roemenië voor komkommers €0,10/kg, tomaten €0,65/kg, gele paprika €0,83/kg, hete peper €0,02 per stuk, kool €0,15/kg, meloenen €0,83/kg en aubergines €0,76/kg.

Voor meer informatie:
Marcoser
Tel: +40 236 836 366
Fax: +40 236 836 088
Email: office@marcoser.ro
www.marcoser.ro

Publicatiedatum: 19-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: