Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatonderzoeker reageert op terugtrekking klimaatakkoord VS

Professor Ben Houlton, directeur van het John Muir Institute of the Environment bij de University of California, Davis, heeft zich tot collega's en studenten gewend om samen aan het probleem van klimaatverandering te werken. Houlton, die klimaatverandering en biochemische cycli bestudeert, heeft de volgende verklaring gepubliceerd nadat President Trump bekend heeft gemaakt dat de VS zich terugtrekt uit de Klimaatovereenkomst van Parijs:

"Het is zeer teleurstellend dat President Trump heeft besloten zich terug te trekken uit de Klimaatovereenkomst van Parijs. De veranderingen die plaatsvinden in het klimaat en weerspatronen bedreigen onze wereld, zoals onze capaciteit om voldoende voeding te produceren, onze grenzen en kustlijnen te bewaken en de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuurlijke bronnen die ons land heeft.

Als de president opnieuw wil onderhandelen over de Klimaatovereenkomst van Parijs, zodat Amerikanen hier voordeel van ondervinden, zou hij moeten kijken naar mogelijkheden om de uitstoot van koolstof ieder komend decennia met de helft te verminderen. Dit kan gedaan worden door te investeren in onze ongeveer 300.00 mensen in de zonne-energie industrie - ongeveer het dubbele aantal van wat in de kolen en aardgas industrie werkt.

Daarnaast kan de president nieuwe banen creëren door te investeren in onze uitgebreide infrastructuur en het beschermen tegen extreme weersomstandigheden en het stijgende zeeniveau.

Wij zullen ons eigen deel blijven doen door samen te werken met lokale overheden, bedrijven, inwoners en agentschappen om het klimaatprobleem op te lossen en een grotere kwaliteit van leven voor alle mensen te creëren op de enige planeet die we hebben."