Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
19 juni:

Internationaal Seminar over Droogte en Landbouw

Op maandag 19 juni wordt een internationaal seminar over droogte en landbouw, georganiseerd door Nederland in samenwerking met Iran en FAO. Het seminar is de gehele dag online te volgen via een livestream.

Stephen O'Brien, VN ondersecretaris-generaal humanitaire hulp, noemt de voedselcrisis in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen "de grootste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog". Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen. Conflicten, ingestorte economieën en armoede spelen een rol, maar ook extreme droogte als gevolg van de klimaatverandering. Dit maakt het verbeteren van droogtebeheer in de landbouw nu belangrijker dan ooit. Wat ervoor nodig is om dit te realiseren staat maandag 19 juni centraal tijdens een internationaal seminar over droogte en landbouw, georganiseerd door Nederland in samenwerking met Iran en FAO.

De dag begint met een high level panel waarin onder meer DG FAO en de president van Namibië zitting hebben. Daarna komen in vier sessies de volgende thema's aan bod:
  1. water- en bodembeheer integreren;
  2. boeren verbinden aan technologieën;
  3. van reactief naar proactief droogtemanagement;
  4. inspelen op het momentum van de 2030 Agenda.
Tijdens de discussies zal worden ingegaan op de vraag: hoe zorgen we ervoor dat de alom aanwezige kennis, technologieën en best practices terechtkomen bij de boeren in Afrika. Want zoals DG FAO zei: "Droogte is onvermijdelijk, maar we kunnen wel voorkomen dat droogte uitmondt in hongersnood". Het seminar is de gehele dag online te volgen via een livestream. Houd deze website in de gaten voor de link.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: