Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Topchef komt met Groentefrikandel

Deze week introduceert &samhoud food een nieuw product: de Groentefrikandel. Niet gemaakt van vlees, maar van maar liefst zeven soorten groente. De groente-innovatie is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van restaurant &samhoud places in Amsterdam.

Gezonder snack-alternatief
Topchef Moshik Roth - creatief brein achter de producten van &samhoud food - staat bekend om zijn innovaties met groente. Moshik: "Met de Groentefrikandel wil ik een knipoog maken naar de échte snackliefhebber. Ik wil laten zien dat je met groente minstens zo lekker kunt snacken. Voor zo'n guilty pleasure heb je helemaal geen vlees nodig. Een stuk gezonder en bovendien duurzamer." De Groentefrikandel is vanaf deze week als mini-variant verkrijgbaar bij Albert Heijn in het vleesvervangend schap. Voor Foodservice is de grotere variant verkrijgbaar bij Deli XL en in de bedrijfsrestaurants van Eurest.



Boordevol groente
Voor de Groentefrikandel is een combinatie gezocht tussen maar liefst zeven soorten groente: champignon, aubergine, doperwt, mais, paprika, ui en wortel. Naast veel groente biedt het product nog meer voordelen ten opzichte van de traditionele frikandel; Het bevat bijna de helft minder zout, ruim twee keer zoveel voedingsvezels en 40 procent minder vet. Verder is het een bron van vezels en eiwitten en bevat het geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid.

Boerenkoolburger
&samhoud food wil mensen inspireren om meer groente te eten, daarom vormt groente altijd de basis in de producten. Naast de Groentefrikandelletjes introduceert het jonge foodbedrijf deze week ook de Boerenkoolburger in het vleesvervangend schap van Albert Heijn. Dit volgt kort na de introductie van een andere innovatie: natuurlijk ijs gemaakt van groente. Naast groente-ijs en vleesvervangende producten heeft &samhoud food ook versmaaltijden met minimaal 200 gram groente in het assortiment.

Bron: &samhoud food
Publicatiedatum: