Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italianen bouwen al 70 jaar kassen

2017 is een belangrijk jaar voor de Italiaanse kassenbouwer Idromeccanica Lucchini di Guidizzolo. Het bedrijf viert in juni zijn zeventigste verjaardag met een speciaal evenement. Met Massimo Lucchini, samen met broer Emanuele eigenaar van het bedrijf, nemen we de belangrijkste stappen in de geschiedenis van het bedrijf door.


Massimo en Emanuele Lucchini bij het portret van vader Dino.

Dino en Angelo
Massimo vertelt dat het bedrijf in 1947 door zijn vader Dino en oom Angelo werd opgericht. "We specialiseerden ons eerst in irrigatiesystemen en in de jaren 1960 begonnen we met het ontwerpen en bouwen van kassen. Het nieuwe hoofdkantoor is in 2005 gebouwd en we zijn nu sterk in technische oplossingen voor beschermde teeltomgevingen."



Nieuwbouw

De nieuwe vestiging is een modern gebouw met kantoren, de productieafdeling, een vergaderzaal met ruimte voor 300 mensen en een showroom waar bedrijfsbijeenkomsten en grote evenementen, zoals 'Tecnica in campo' worden georganiseerd.



In 2016 deed Lucchini zaken in 42 verschillende landen en was gedurende 265 dagen, 24 uur per dag beschikbaar. "In de jaren tachtig leverden we maar drie soorten kassen. Nu kunnen we allerlei structuren ontwerpen en bouwen. We kunnen een gelijkmatige kastemperatuur bewerkstelligen, tot een honderdste van een graad. Daarom willen klanten niet zo maar een kas, ze willen een Lucchini-kas", aldus een bescheiden Massimo.



"Klanten zijn essentieel en daarom hebben we de afgelopen twintig jaar ons beleid veranderd. Kassen moeten worden ontworpen, afgestemd op het gewas en de topografische en klimatologische omstandigheden. We kunnen alle aspecten van de bouw aan en we vertrouwen eerst op ervaren agronomen."



De bedekte teelt wordt wereldwijd steeds populairder en Lucchini denkt dat de tendens van supermarktketens om in onderhandse aanbestedingen te investeren niet onderschat moet worden.

Lucchini heeft ook geïnvesteerd in verticale tuinbouw voor stedelijke omgevingen en voor de detailhandel. Sommige van hun systemen zijn in samenwerking met ENEA gepresenteerd tijdens TuttoFood en Macfrut 2017.

Contactgegevens:
Idromeccanica Lucchini S.p.a. 
Via Cavriana 4B
46040 Guidizzolo (MN) 
Tel.: (+39) 0376 818433
Fax: (+39) 0376 819498
Email: info@lucchiniidromeccanica.it
Web: www.lucchiniidromeccanica.it
Publicatiedatum: