Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprika's doen het goed in Spaanse provincie Almeria

Spanje zet per jaar meer dan 600 miljoen euro om als het gaat om de paprikateelt. Dit komt niet alleen door de binnenlandse consumptie, maar ook door de export naar de Europese markt, waar het een van de meest gevraagde groenten is. 

In de afgelopen jaren heeft de teelt van de paprika in het Spaanse Almeria een ware "groene revolutie" ontketend aangezien een groot deel van de productie gereguleerd wordt door biologische gewasbeschermingsmiddelen. Tegelijkertijd heeft het biologische landbouwbedrijf Nostoc een revolutionair product geïntroduceerd: vloeibare wormenhumus, dat een groot aantal micro-organismen bevat naast plantenextracten en humane zuren, die de natuurlijke microbiële flora van de bodem helpt te herstellen en de opname van de voedingsstoffen van de plant helpt te verbeteren. Dit heeft eraan bijgedragen dat de verkoop van de Spaanse paprika versterkt werd.

Paprika's zijn een van de meeste geconsumeerde en geteelde groeten in Spanje, vooral in kassen rond de Middellandse Zee en vooral in de provincie Almeria, waar ongeveer 8500 hectare aan paprika's staan. Ongeveer in 70 procent van de totale oppervlakte van de kassen is in de Spaanse provincie bestemd voor zoete paprika.

Meer informatie:
Nostoc Biotech
Tel .: (+34) 912-905-289

Publicatiedatum: