Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grodan introduceert gewasspecifieke matten voor tomaat en paprika

Met de nieuwe Grodan Supreme paprikamat en de verlengde Grodan Elite mat voor tomaat levert het bedrijf maatwerk voor deze gewassen. Beide producten koppelen het brede stuurbereik aan maximale doorworteling, groeikracht en uithoudingsvermogen.

De nieuwe Grodan Elite en Grodan Supreme steenwolmatten zijn gebaseerd op de 'Next Generation 2.0' technologie. Deze technologie maakt een snelle en volledige verversing van het voedingswater in de mat mogelijk. Ook wordt hiermee het water beter verdeeld en het stuurbereik vergroot. Dit resulteert in een volledige, fijn vertakte doorworteling, extra groeikracht en een vitale en homogene plant die meer produceert. Beide matten zijn ideaal voor Precision Growing: jaarrond maximaal presteren bij een efficiënte inzet van water, voedingsstoffen en energie.



Elite tomatenmat
De verlengde Elite is de doorontwikkeling van het compacte Elite Single Plant systeem. Dezelfde mateigenschappen zijn verwerkt in een verlengde Elite mat van 10 cm hoog, die geschikt is voor meerdere planten. Vanaf de start laten planten op Elite een gecontroleerde wortelontwikkeling zien. De sterk generatieve gewasontwikkeling zorgt voor een hogere vroege productie en een snellere, meer gelijkmatige zetting. De vruchten zijn eerder oogstbaar, hierdoor wordt de plant minder belast wat goed is voor de vruchtkwaliteit. Tomatentelers verwachten op Elite meeropbrengsten te realiseren.



Supreme paprikamat
Veel paprikatelers streven naar een hoge vroege productie, een hogere totale productie en een gemiddeld betere vruchtkwaliteit. De Supreme mat biedt een breed en gemakkelijk stuurbereik van WG en EC voor een volledige, fijn vertakte wortelontwikkeling en blijvende groeikracht. De mat is met zijn afmeting van 12 x 10 cm smaller en hoger dan tot nu gebruikelijk in de paprikateelt. Dat maakt een generatieve sturing in het begin van de teelt eenvoudiger. WG en EC zijn snel en nauwkeuriger te corrigeren en de mat teert 's nachts vlot in. In de teelt onderscheidt de Supreme zich door een kerngezond wortelgestel, een vroege en sterke eerste zetting, minder kwaliteitsproblemen en een homogener, vitaler gewas, dat ook na de zomer meer produceert. De Supreme mat die nu wordt geïntroduceerd is alleen geschikt voor het V-systeem. Een vergelijkbare mat voor het 4-rijensysteem is nog in ontwikkeling.

In 2017 worden de producten in de Benelux geïntroduceerd, in 2018 volgen andere markten.

Voor meer informatie:
Grodan
T +31 47 53 53 020
info@grodan.nl
www.grodan.nl
Publicatiedatum: