Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
én in een nieuwe Demokas

De Ruiter investeert in nieuwe paprikarassen

Tholen - De Ruiter heeft heel wat nieuwe paprikarassen in de pijplijn zitten. Er wordt fors geïnvesteerd. Franky van Looveren, sales manager bij De Ruiter: "We zijn van plan om op dezelfde manier de paprikamarkt te gaan benaderen, zoals we dat nu ook in de komkommers doen. Dat bevalt ons wel."



Het eerste nieuwe paprikaras is dit jaar al geïntroduceerd: San Siro. Met de introductie van San Siro is De Ruiter weer terug in dit het segment van de gele paprika. Franky van Looveren:"Telers kunnen rekenen op de uitstekende productie en goede vruchtkwaliteit van San Siro. De productie is constant, met veel stuks per vierkante meter en een stabiel vruchtgewicht. De gemakkelijke zetting en de snelle doorkleuring maken San Siro het ideale ras in de gele blokpaprika." Met een gemiddeld vruchtgewicht van 180-210 gram en een vruchtmaat van 8,5x8 is deze paprika geschikt voor de versmarkt. Dit jaar is het eerste seizoen dat San Siro commercieel is. Het is nog te vroeg om het hele jaar te kunnen beoordelen. Het ziet er al wel goed uit; het gewas heeft een makkelijke vroege zetting en is dus als vroeg in het jaar productief.

San Siro wordt geteeld voor de Noord-Europese markt. Franky:"Het is opvallend dat alleen Noord-Europa blokpaprika's kent. In andere gebieden zijn de puntpaprika's veel gangbaarder. Puntpaprika kennen we hier natuurlijk wel. Het ras van de puntpaprika Ramiro van De Ruiter Seeds doet het goed in Nederland. Ramiro heeft inmiddels al zelfs de status van brandname binnen de retail weten te verwerven."



Franky is een druk bezet man. Naast zijn taak als sales manager, heeft hij de taak om, samen met Jan Kamper, zich in te zetten voor de nieuwe Demokas. In juli start de nieuwbouw. De kas komt in Bleiswijk te staan, vlak bij het kantoor van De Ruiter. De TEC heeft zijn diensten bewezen. De nieuwe Demokas zal anders worden ingericht: het zal ook geschikt zijn voor de belichte tomatenteelt. De nieuwe Demokas heeft 8.000 m2 onder glas. Paul Zantman en Rob Brabander zullen het gaan exploiteren. Franky:"Zij zijn ervaren telers en verstaan hun vak." Naast de teeltmogelijkheden bij de nieuwe Demokas zal het nieuwe pand ook dienst doen als meetingcentre voor bezoekers.

Voor meer informatie:
De Ruiter
Franky van Looveren
Bergschenhoek
tel 010 529 22 22
mobiel +32 473 70 65 56
https://deruiterseeds.nl