Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese telers in ongeloof over minimumloonaankondiging

De telersvereniging Ontario Greenhouse Vegetable Growers (OGVG) heeft haar bezorgdheid uitgesproken voor de levensvatbaarheid van hun sector. Enerzijds zien ze het gemeenschappelijk belang van het economische welzijn, anderzijds zou de recente aankondiging van een aanzienlijk verhoogd minimumloon in combinatie met voorgestelde wijzigingen in de arbeidsnormen de sluiting van veel familieteeltbedrijven kunnen betekenen.

Net als bij elk bedrijf vereist de glastuinbouw een stabiel zakelijk klimaat dat een verantwoordelijke planning van toekomstige investeringen mogelijk maakt. Voor een sector die nog steeds herstellende is van veel regelgeving en door de overheid opgelegde lasten zoals 'cap and trade' is de bijkomende betaling aan elke werknemer van $3,60 per uur een onoverkomelijke hindernis.

De OGVG schat dat de extra uitgave de sector volgend jaar meer dan 30 miljoen dollar zal kosten, en nog eens 40 miljoen dollar het jaar daarna. Specifiek gaat het om een stijging van de arbeidskosten met 35%. Geen enkel bedrijf kan dit probleemloos absorberen. Op korte termijn zal dit resulteren in het verlies van kleine teeltbedrijven, verminderde beschikbaarheid van streekproducten en een grotere aanwezigheid van geïmporteerde producten op de supermarktplanken. OGVG spoort de regering aan om een volledige economische effectbeoordeling uit te voeren voor dit soort drastische veranderingen geïmplementeerd worden.

Na de invloed van 'cap and trade' zal volgens OGVG voorzitter George Gilvesy meer van dit soort kostbare beleidsmaatregelen ongetwijfeld een einde maken aan de benijdenswaardige groei van de glastuinbouw in Ontario. De recente aankondiging zal het nog moeilijker maken om de gang van investeringen naar naburige Amerikaanse staten en Mexico in te dammen. Gilvesy: "Arbeid is de grootste kostenpost bij kasgroenten en veranderingen van deze omvang maken het onmogelijk om in de toekomst te plannen en te investeren. We hebben de overheid nodig om met ons samen te werken om te zorgen dat de verdere groei van de glastuinbouw en investeringen in de provincie blijven."

Voor meer informatie:
Ontario Greenhouse Vegetable Growers
www.ogvg.com
Publicatiedatum: