Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
daling netto-winst door herfinanciering

Omzetrecord Greenyard

Greenyard heeft hogere resultaten behaald. Dit meldde de bereider van verse en bereide groenten en fruit uit Sint-Katelijne-Waver met de cijfers over het op 31 maart afgelopen gebroken boekjaar.De omzet steeg ten opzichte van het voorgaande boekjaar met ruim 7 procent tot 4.249 miljoen euro. Autonoom was sprake van een groei met 5,3 procent, overnames waren goed voor 2,7 procent en de negatieve impact van wisselkoersen was 1,0 procent.

Het bedrijfsresultaat (REBITDA) steeg met 7,0 procent tot 145,7 miljoen euro. De nettowinst daalde evenwel van 17,0 miljoen tot 0,7 miljoen euro. De daling van de nettowinst werd veroorzaakt door éénmalige kosten gerelateerd aan de herfinanciering. Als dit niet wordt meegerekend zou de nettowinst zijn gestegen tot 21,9 miljoen euro.

De schuld nam af van 382,9 miljoen euro tot 324,2 miljoen euro.

  • De Fresh-divisie verbeterde met € 3,8m dankzij omzetgroei in kernmarkten en verbeterde marges in de logistieke activiteiten, gedeeltelijk tenietgedaan door het tekort aan volumes in Q4, die de operationele hefboom beïnvloedde, alsook de activiteiten in de UK.
  • Long Fresh toonde een sterke verbetering van € 4,9m dankzij het verbeterde portfolio management, vooral in Frozen, algemene volumegroei, alsook efficiëntieverbeteringen. Dit werd gedeeltelijk tenietgedaan door slechte weersomstandigheden en blijvende prijsdruk binnen Prepared
  • Horticulture's winstgevendheid verbeterde verder dankzij een betere productmix alsook kostenbeheersing, waardoor de marge steeg tot 13,2%


Publicatiedatum: