Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

51.000 euro voor stadslandbouw in het Oosten

De provincie Gelderland en de Europese Unie stellen € 51.000 subsidie voor Voedselregio Rijn IJssel Linge beschikbaar. Doel van de Voedselregio is om lokaal geproduceerd voedsel (stadslandbouw) snel van het land op het bord te krijgen.

De ambitie van Voedselregio Rijn IJssel Linge is het aandeel regionaal, duurzaam voedsel binnen tien jaar te laten groeien. De groei ontstaat door de vraag direct en duurzaam te koppelen aan producenten. De Voedselregio verbetert de bedrijvigheid, versterkt de werkgelegenheid en draagt bij aan een meer zelfvoorzienende regio. Doordat het aantal transport kilometers wordt teruggebracht, neemt de CO² uitstoot af terwijl de regionale biodiversiteit toe neemt.

De Voedselregio Rijn IJssel Linge is een samenwerking van de gemeenten Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum en Rheden en Zuivelboerderij & Landwinkel IJsseloord, Stichting Ortus, Boerderij De Horsterhof & Stichting Erkend Veluws Streekproduct). De betrokken gemeenten ondersteunen met beleid en stimuleren in samenwerking met betrokken ondernemers de vraag naar regionaal voedsel. De subsidie is verleend in het kader van POP3 Korte Voorzieningsketens.

Voor meer informatie:
NEXTgarden
www.nextgarden.nl
Publicatiedatum: