Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kartlos Farms deelt waterbron met dorpelingen

Nigeria investeert in kassen en in de lokale gemeenschap

Nigeria is bekend door zijn uitgebreide vollegrondsteelt voor tomaten. Deze teelt is onlangs vooral in het nieuws geweest door de Tuta Absoluta (tomaatmineermot) plaag. Hierdoor onderzoeken steeds meer teeltbedrijven en lokale entrepreneurs, zoals Kartlos Farms, de mogelijkheden van kasteelt. 

Kartlos Farms, gelegen bij de Akufo Farm Settlement in Oyo State, is een particuliere onderneming die verschillende kastechnologieën en milieubeheersystemen heeft ontwikkeld, passend bij het warme Nigeriaanse klimaat. Het bedrijf heeft een speciale onderzoeks- en testlocatie waar nieuwe technologieën worden getest. Daarnaast worden lokale telers er voorgelicht en getraind door middel van speciale gemeenschapsprogramma's.


Een van de kassen van Kartlos Farms in Oyo State. 

Een van de laatste ontwikkelingen om de gemeenschap te steunen is een diep boorgat op zonne-energie voor schoon (drink)water. Het bedrijf legt uit dat de lokale gemeenschap in Akufa al vele tientallen jaren geen schoon drinkwater tot hun beschikking heeft. "We zullen het water uit deze nieuwe bron gebruiken voor de irrigatie en fertigatie van onze kasgroenten, maar de lokale inwoners kunnen ook gebruik maken van het gratis water", zegt Busayo Babalola.
 


Dorpelingen vullen hun jerrycans met water. 

Babalola is de leidinggevende van de kas van de Kartlos Farms' Centre of Excellence. Dit speciale project is gericht op de efficiënte productie van kasgroenten in Nigeria door middel van trainingen en adviesverstrekking.

"De gezondheid van de lokale bevolking is zeer belangrijk voor ons", zegt Farm Manager Olanrewaju Akomolafeand. Om de uitbraak van ziektes onder de lokale bevolking te voorkomen, die ook onze tomaten kunnen beïnvloeden, hebben we besloten dagelijks vers water aan de dorpelingen te verstrekken."

Van de meer dan 20.000 liter water die dagelijks gegenereerd wordt, zal een substantieel deel gebruikt worden om andere teeltbedrijven van water te voorzien tijdens droge seizoenen.



De managing partner van Kartlos Farms, Olowolabi Osinowo zegt dat ze, naast het vooruitstrevende werk op het gebied van de moderne teelt in Nigeria, eind 2017 ook andere agrarische ontwikkelingsprogramma's voor de lokale jeugd zullen aanbieden.



Publicatiedatum: