Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eshkol en Maraskino

Seminis - Monsanto Italië presenteert twee nieuwe tomatenrassen

Seminis - Monsanto heeft twee nieuwe tomatenrassen gepresenteerd: Eshkol en Maraskino. De eerste is een rode trostomaat met stevige vruchten en goede kalibers, het tweede ras is een romatomaat die geschikt voor alle seizoenen. 

De open dag van Seminis - Monsanto trok veel telers.

De open dag was de perfecte gelegenheid om twee nieuwe rassen te presenteren en om de 400 telers uit zuidoost Sicilië te ontmoeten. 


Boven: rode Eshkol trostomaat. Gewicht: 130- 150 gr.
Hoge weerstand tegen: ToMV:02/TSWV/Ff:A-C/Fol:0,1/For/Va:O/Vd:O. Gemiddelde weerstand tegen: TYLCV/MA/Mi/Mj. 
Onder: Maraskino. Type: Cocktail romatomaat
Gewicht: 35-40 gr. Hoge weerstand tegen: ToMV:0-2/TSWV/Fol:0,1/Va:O/Vd:O. Gemiddelde weerstand tegen: TYLCV/MA/Mi/Mj



Global productmanager Anne Williams en portfolio marketingmanager Lucio Colombio woonden de open dag eveneens bij. 



De wereldwijde AGF-markt wordt steeds dynamischer. Desondanks slaagt Seminis - Monsant erin te beantwoorden aan de steeds hogere consumentenverwachtingen op het gebied van kwaliteit zonder de wensen van de producent hierbij uit het oog te verliezen. 



"Wanneer wij nieuwe rassen ontwikkelen, luisteren we eerst naar de telers. Het is voor ons essentieel om de wensen van producenten te inventariseren."


Boven: veel producenten waren aanwezig op de open dag die gehouden werd in de Monsanto onderzoeksfaciliteit in Acate. 

"Producten moeten de kas echter niet alleen in perfecte staat verlaten maar ook vers bij de consument op zijn bord belanden. Om deze reden zijn wij in gesprek gegaan met de logistieke en distributiesector. Monsanto doet verder voortdurend onderzoek en proeven gedurende de verschillende stadia van de keten."



Rassenveredeling speelt een belangrijke rol, evenals het kweken en testen in kassen. Tijdens het testen van Maraskino kwam naar voren dat dit ras onder veel verschillende omstandigheden te telen is omdat het zich gemakkelijk aan zowel hoge als lage temperaturen aanpast. 

"Onze technische ontwikkelaars nemen dagelijks een kijkje bij de gewassen om de voortgang te controleren en zijn net zo toegewijd als de producenten zelf." Seminis - Monsanto stelt zijn personeel ter beschikking van bedrijven om deze van ondersteuning en advies te voorzien. 

Zowel Eshkol als Maraskino wisten zich van andere rassen te onderscheiden en gedijen bovendien zeer goed in de Mediterrane bodem.
Eshkol is een bijzonder krachtig ras en heeft middellange ranken en een uitstekende houdbaarheid na de pluk. Daarnaast is het ras bestand tegen het TYLC-virus. 


Eshkol tomatenplanten die op 30 januari 2017 uitgeplant zijn. Krachtige planten met middellange ranken. De vruchten hebben een dieprode kleur en uitstekende kalibers. Trossen dragen veelal 5 tot 6 vruchten. Prima houdbaarheid na de oogst. Uitplantkalender: in het noorden van januari tot eind maart, oogsten van half maart tot eind augustus. Midden/zuiden van januari tot eind maart en half juli tot half augustus, oogsten van half maart tot eind november. In Sicilië van januari tot eind maart, oogsten van half maart tot eind november.

Hetzelfde geldt voor het ras Maraskino dat vleziger vruchtvlees heeft. Beide rassen zijn zeer smaakvol en lenen zich daarom uitstekend voor de bereiding van Mediterrane gerechten.

Maraskinoplanten die op 14 september 2016 uitgeplant zijn. Een sterke plant met middellange ranken. Uniforme vruchten met een dieprode kleur. Elegante trossen met vlezige groene stengels. Uitstekende houdbaarheid. Uitplantkalender: in het noorden planten tussen januari en eind juli, oogsten vanaf half maart tot half oktober. Midden/zuiden, planten tussen januari en eind juli, oogsten van half maart tot half oktober. Sicilië, planten tussen januari en eind maart en tussen juni en december, jaarrond oogsten. 

Anne Williams benadrukte het belang van de regio Sicilië voor Seminis - Monsanto. "We leren meer door tijd door te brengen met telers in hun kassen dan op de universiteit. We proberen de markten te begrijpen zodat telers in staat zijn gezonde, smakelijke kwaliteitstomaten te leveren die aan de wensen van de consument beantwoorden."

Monsanto besteedt veel aandacht aan de gezonde eigenschappen van zijn producten maar is zich er tegelijkertijd van bewust dat gewassen ook voor de teler rendabel moeten zijn. 

Bekijk het interview van Williams met Colombo


"We baseren ons op wetenschappelijke gegevens om producenten hier in te steunen. We proberen de productie te verhogen waarbij we het gebruik van natuurlijke middelen tot het minimum beperken en de omstandigheden van telers proberen te verbeteren."

Onder:Voor Eshkol en Maraskino worden De Ruiter - Monsanto onderstammen gebruikt


Contact: 
Monsanto Agricoltura Italia Spa

Paolo Pesaresi

Executive Area Manager Sicilia
paolo.pesaresi@monsanto.com
Cell +39-335-5208920
 
Nunzio Guastella
TD Pomodoro Italia
nunzio.guastella@monsanto.com
Cell +39-331-6593844
Publicatiedatum: