Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 juni, ’s-Gravenzande

Open dag bij De Ruiter Tomato Experience Centre

Op 7 juni 2017 organiseert De Ruiter de eerste van twee open dagen in het Tomato Experience Centre voor alle geïnteresseerden.

Driehonderd rassen, tien segmenten
Het Tomato Experience Centre herbergt driehonderd verschillende tomatenrassen, voornamelijk eigen rassen, maar ook enkele van anderen, verdeeld over meer dan tien verschillende segmenten. Van vleestomaat tot cherry trostomaat, van middelgroot tot cocktail en specialties. Dit levert de bezoekers de mogelijkheid een objectief vergelijk te trekken onder gelijke teeltomstandigheden. Zij kunnen hun persoonlijke indrukken opdoen en alle relevante informatie over grofheid en productie analyseren.

Nieuwe introducties
De Ruiter heeft de afgelopen jaren verschillende rassen geïntroduceerd, die allemaal 'live' te zien zijn in het Tomato Experience Centre. Zo kunt u de nieuwe paradepaardjes van De Ruiter bewonderen: de exclusieve rassen Delisher en Strabena. Deze twee vormen samen met Juanita de toppers uit het premium smaaksegment.

Delisher is een cherry pruimtrostomaat die het liefst als tros wordt geoogst, maar er zijn ook goede ervaringen met losse oogst. Delisher heeft een gemiddeld vruchtgewicht van 10-12 gram. Delisher produceert glanzende tomaatjes.


Van boven naar beneden: Juanita, Delisher en Strabena.

Datzelfde geldt voor Strabena, de cocktail pruimtrostomaat. De vruchten hebben een kenmerkende dieprode kleur, zowel vanbinnen als van buiten. Strabena heeft een ijzersterke troshechting, waardoor de mooie trossen uitstekend te oogsten en te verpakken zijn. Strabena is jaarrond beschikbaar.

Nieuw in grof tros: de 1000-Serie
Het segment van grove trostomaten is ongekend populair. Daarom wordt er bij De Ruiter achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe rassen in dat segment, die een aanzienlijke verbetering zijn in kleur, smaak en productie. Er zijn verschillende grove trostomaten in die nieuwe 1000-Serie die op de nominatie staan om binnenkort gelanceerd te worden. De resultaten van diverse proeven, op verschillende locaties, worden op dit moment geanalyseerd en bestudeerd. Uiteraard worden alleen de allerbeste grove trostomaten uit de 1000-Serie straks geïntroduceerd.

Demokas met belichting
Het assortiment van De Ruiter in de belichte teelt sluit aan op de toename van belichte kassen. In ruim 30% van alle kassen in de Benelux branden inmiddels lampen en dat neemt alleen maar toe. Daarom bouwt De Ruiter een nieuw Tomato Experience Center: een gloednieuwe kas van 9000 vierkante meter, waarvan 3200 vierkante meter belicht wordt. Bij de kas wordt een ontmoetingscentrum ingericht met alle faciliteiten. In het Tomato Experience Center kunnen de klanten vanaf begin 2018 zélf de prestaties van de rassen van De Ruiter en collega-zaadhuizen bekijken. Uiteraard worden alle resultaten van de teelt vastgelegd en gedeeld met de bezoekers.

De open dagen van De Ruiter vinden plaats op woensdag 7 juni en woensdag 6 september 2017 van 13.00 tot 17.00 uur in het Tomato Experience Centre (Strandweg 19, 2691 KE 's-Gravenzande).

Voor meer informatie:
www.deruiterseeds.nl
Publicatiedatum: