Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vergeten groenten nieuw bij Alnatura

De oogsttijd begint en daarom zijn er nu bij Alnatura weer 'oude' groentenrassen uit lokale en biologische seizoensteelt verkrijgbaar, dit keer met een nog omvangrijker assortiment van in totaal 15 producten. In samenwerking met de organisatie zonder winstoogmerk ProSpecieRara, die zich inzet voor het behoud van bedreigde cultuurplanten en het behoud van biodiversiteit, bieden alle Alnatura Super Natur markten een assortiment aan dat specifiek is voor de regio. Tomaten, courgettes, radijs, aubergines, koolrabi of aardappelen: alle 15 traditionele groentenrassen onderscheiden zich dankzij hun intensieve smaak en deels ongebruikelijke kleuren en vormen. Zo heeft de aubergine 'Rotonda bianca sfumata di rosa' lichtpaarse en witte strepen en de lange, ovale aardappel 'Blaue St. Galler' behoudt ook na het koken haar intensief blauwe kleur.


De 'Tondo di Piacenza' hoort tot de traditionele Italiaanse courgetterassen
Foto: obs/Alnatura Produktions- und Handels GmbH/Alnatura GmbH

In tegenstelling tot de veel gebruikte hoog productieve rassen zijn 'oude' groentenrassen optimaal aangepast aan geografische, klimatologische en ook culturele omstandigheden. Daarmee zijn ze resistenter tegen ziektes en intensiever van smaak. De traditionele rassen worden echter steeds verder verdrongen door 'eenheidsgroenten'. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn sinds de twintigste eeuw in Duitsland circa 90 procent van de oude rassen verloren gegaan. 18 biologische telers uit verschillende regio's van Duitsland telen afhankelijk van bodemgesteldheid en vruchtopvolging de groentenrariteiten en leveren ze via regionale bio-groothandelaren aan de Alnatura-filialen. Alleen de Franse Coeur de Boeuf -tomaten worden in het land van oorsprong gecultiveerd.
Publicatiedatum: