Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Atlantische provincies in Canada

Vleestomaten dit jaar populairder dan trostomaten

Aan de Canadese oostkust is de kasproductie van Engelse komkommers, tros- en vleestomaten weer bijna in volle gang. 

"Klanten gaan dit jaar voor vleestomaten," zegt Jodi den Haan van Den Haan Greenhouses in Annapolis Valley in Nova Scotia. "Vorig jaar waren de trostomaten populair. We gaan op de klanten- en koper feedback af. Dit verandert jaarlijks. We proberen meestal mid-zomer te bepalen wat we voor het jaar daarop zullen gaan planten." Waarom is de vleestomaat dit jaar populairder? "Misschien omdat het een meer traditionele tomaat is. Ik denk dat de mensen houden van de smaak, de kwaliteit en de houdbaarheid. Consumenten willen waarschijnlijk niet altijd een hele tros kopen. Het is handig."



Koeler weer en minder zonlicht
Het aanbod is tot nu toe goed geweest, maar het weer is wat koeler geweest en er is minder zonlicht geweest, wat volgens Den Haan de dingen wat vertraagt. De oogst is niet opvallend minder; dit is typisch voor het eerste deel van het seizoen. Alhoewel er onder glas wordt geteeld heeft het gewas nog steeds al het daglicht nodig dat het kan krijgen. Ze is hoopvol over meer zonneschijn. "De Annapolis Valley heeft een eigen microklimaat en we hebben warme dagen en koele nachten, wat goed is voor een goed brixniveau in onze tomaten. We denken graag dat we echt lekkere tomaten hebben door ons teeltklimaat."



Doel jaarronde productie
De productie is nog niet jaarrond maar volgens Den Haan hopen ze dit in de nabije toekomst wel te bereiken. Komkommers en tomaten worden in december geplant. De komkommeroogst begint in januari, gevolgd door tomaten begin maart. De producten zijn momenteel alleen verkrijgbaar in de Atlantische provincies, alhoewel het bedrijf bij de CPMA hun assortiment heeft gepresenteerd.

Tomaten die de standaard niet halen worden verkocht aan boerenmarkten en restaurants. "Het 'onvolmaakt' (eruit ziende) product komt wel tot zijn recht op een boerenmarkt," zegt Den Haan. "Dit heb je altijd, wat je ook doet, maar we doen ons best om topkwaliteit te produceren."

Voor meer informatie:
Jodi den Haan
den Haan Greenhouses
Ph: 902.584.3667
Publicatiedatum: