Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobest spreidt vleugels uit in Scandinavië

Borregaard Bioplant ApS en Biobest NV kondigen aan dat Biobest een aandelenbelang in Borregaard Bioplant en zijn Zweedse dochterfirma Biobasiq Sverige Ab verworven heeft.



Steen Borregaard, oprichter van het bedrijf, blijft aan het roer. Steen benadrukt dat de overeenkomst met Biobest de continuïteit verzekert. "Borregaard Bioplant zal zijn werking op een autonome manier voortzetten. Onze klanten kunnen verder op hun vertrouwde service rekenen. We behouden ook ons uniek business model gebaseerd op de samenwerking met verschillende internationale leveranciers", zegt Steen. "Wij blijven onze klanten en leveranciers een goede en snelle service en een uitgebreid en kwaliteitsvol gamma bieden."

Steen Borregaard startte zijn activiteiten in de vroege jaren tachtig en richtte Borregaard Bioplant ApS op in 1992. Dankzij de opstart van de Zweedse dochterfirma Biobasiq Sverige AB in 2004, werd Borregaard Bioplant de toonaangevende leverancier van biologische oplossingen voor de tuinbouwindustrie in Scandinavië.

"We hebben ons succes te danken aan onze ervaren medewerkers. Onze klanten rekenen op hen voor professioneel advies. We combineren producten van verschillende internationale leveranciers", vertelt Steen Borregaard. "Na meer dan 30 jaar in de sector was het logisch om op zoek te gaan naar een langetermijnpartner. Biobest, sinds vele jaren één van onze gewaardeerde leveranciers, was de logische keuze. Het strategisch partnerschap met Biobest zorgt ervoor dat onze firma zich op duurzame wijze verder kan ontwikkelen en dat komt alle betrokkenen ten goede."

Deze samenwerking biedt Biobest de kans om zijn activiteiten in directe distributie verder te versterken op de veelbelovende Scandinavische markt. De waarden en de visie van Borregaard Bioplant sluiten nauw aan bij die van de Biobest Groep. Het vermogen om klanten wereldwijd advies te verlenen omtrent duurzaam gewasbeheer is een belangrijke groeimotor voor de onderneming op lange termijn.

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest zegt: "Ik ben er trots op dat een zeer gerespecteerde onderneming als Borregaard Bioplant onze lange samenwerking waardeert en beslist heeft Biobest te aanvaarden als aandeelhouder en strategische partner. Wij weten dat Steen en zijn team gedreven zijn om aan hun klanten een uitstekende service en innovatieve oplossingen te bieden. We stellen het erg op prijs deze relatie verder te kunnen versterken. Deze overeenkomst past perfect in onze strategie om wereldwijd een sterke band met de telers uit te bouwen en om hen een compleet gamma natuurlijke oplossingen aan te bieden."

Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
Email: info@biobest.be
Publicatiedatum: