Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"In Spanje groeit Sweet Palermo al meer dan 15 jaar"

Tholen - De zoete puntpaprika Sweet Palermo werd in 2014 officieel geïntroduceerd. "In Spanje groeide de variëteit Palermo RZ al meer dan 15 jaar. Om het product meer te onderscheiden van de andere soorten werd het project van Sweet Palermo drie jaar geleden gestart", vertelt Victor Cegarra, chain specialist van Rijk Zwaan Spanje. De belangrijkste productielanden voor Sweet Palermo zijn Spanje en Nederland. Daarnaast wordt het product wat kleinschaliger geteeld in Italië, Brazilië, Duitsland en Australië.



De volumes in Spanje zijn gegroeid in de loop der jaren. "Het areaal is meer dan verdubbeld." Rijk Zwaan stond met een speciale Sweet Palermo-stand op de Macfrut in Rimini. "Het product is wel bekend in Italië, maar niet iedereen kent de toepassingsmogelijkheden. Daarom stond Rijk Zwaan Ibérica tijdens de Macfrut met een promotiestand. "Met Sweet Palermo kun je ontzettend veel. Mensen in Zuid-Europese landen zoals Italië of Spanje gebruiken een paprika vooral traditioneel om te koken of te grillen. Ze weten bijvoorbeeld nog niet dat deze in salade ook heerlijk smaakt! De respons was positief."

Vergeleken met andere puntpaprika's

De Sweet Palermo heeft niet alleen een andere vorm, maar ook een veel zoetere smaak dan de gewone paprika. "Een onafhankelijk panel van Wageningen University vergeleek de smaak van de Sweet Palermo met die van andere (punt)paprika's. De Sweet Palermo verschilt significant als het gaat om zoetheid, bitterheid, fruitigheid, aroma en dikte van de schil. Sweet Palermo is minder bitter dan andere (punt)paprika's. De bijzondere vruchtgroente is zoeter, sappiger en heeft meer aroma. Daarnaast bevat een Sweet Palermo twee maal zo veel vitamine-C als een sinaasappel."

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Spanje
T: +34 950 62 6190
Victor Cegarra Sanchez
Ctra. Viator, s/n. Paraje El Mami
04120 La Canada
Ameria - Spanje
v.cegarra@rijkzwaan.es
www.rijkzwaan.es