Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan: Jaarrond paprika's uit Hokkaido

Op 20 februari vond er een ceremonie plaats ter ere van de eerste zendingen vanuit de kas van Saladpaprika in de stad Kushiro in Hokkaido, Japan. De kas zal een consistent vers en veilige aanbod van lokaal geteelde paprika's verzorgen voor een Japanse markt die voor zo'n 90% van de paprika's die het consumeert afhankelijk is van de import. Daarom zijn dergelijke activiteiten van groot belang voor de lokale industrie en krijgen ze ook van de overheid veel aandacht.



Voor de bouw van de gloednieuwe Saladpaprika kas zijn Nederlandse kassen als voorbeeld genomen. Dit komt doordat Nederlandse kassen in Japan worden gezien als het meest geschikt voor de groententeelt in een klimaat zoals in de Japanse regio Hokkaido.



Voor de belichting is uitgeweken naar hoge druk natrium lampen (HPS) van BLV Horturion. "De productiviteit in onze HPS-teeltruimten heeft alle verwachtingen overschreden. In die mate dat we in de toekomst overal lampen zullen installeren. We geloven in het grote potentieel van de paprikateelt met belichting," zegt Yutaka Kobayashi, president van Hokkaido Saladpaprika. Het bedrijf gebruikt de belichting om de paprikaproductie te verhogen en optimaliseren.



Joas Van Iperen van BLV Horturion: "De 1000 W HPS lamp werd gekozen omdat het het hoogste lichtvermogen heeft (2100 μmol s-1) en om de stabiliteit gedurende de hele levensduur van de lamp dankzij de drievoudige condensatortechnologie." 

BLV-belichting wordt gebruikt in de paprikakwekerij, bij de vermeerdering en bij de productie, een oppervlakte van bijna 5000 m². De lichtintensiteit is ingesteld op 70 μmol s-1 m-² (op het gewasniveau). Om de lichtintensiteiten beter te kunnen controleren zijn er twee afzonderlijke voedingskabels geïnstalleerd, zodat de lichtniveaus met 50% kunnen worden verlaagd.

Voor meer informatie:
BLV
Muenchener Strasse 10
85643 Steinhoering
Germany
www.blv-licht.de
Publicatiedatum: