Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hortilux vernieuwt HortiSense

"Hoger rendement per m² dankzij data-analyse"

HortiSense is het digitale platform van Hortilux voor de professionele (glas)tuinbouw. Het stelt de teler in staat om het rendement per vierkante meter te verhogen door data-analyse op basis van licht-, energie-en teeltmanagement gekoppeld aan actieve systeembewaking. Alle relevante informatie is terug te vinden op elk device, op kantoor, onderweg of thuis op de bank.



Hortilux is constant bezig met het optimaliseren van HortiSense. Elke twee maanden zal er een nieuwe versie met nieuwe en/of verbeterde functionaliteiten geïntroduceerd worden. De nieuwste versie van HortiSense bevat de module 'Crop'. Deze module geeft de voorspelde en de gerealiseerde hoeveelheid licht weer die de plant ontvangen heeft. Op basis van historische en voorspelde instralingsgegevens wordt er een planning weergegeven die vertelt hoeveel te belichten. Ook wordt de lichtuitdoving over de hoogte van de plant weergegeven waarmee inzichtelijk wordt gemaakt of er teveel wordt belicht. 'Crop' vertelt wat de plant nodig heeft en of de ingestelde strategie correct wordt gevolgd.

Naast informatie over het licht geeft de module ook de CO2 waarden, de luchtvochtigheid en de omgevingstemperaturen in de kas weer. Hiermee is alle relevante informatie op één plek beschikbaar. Hortilux biedt 'Crop' nu tijdelijk gratis aan bij 'Grow'.



Klanten van Hortilux hebben op dit moment al kosteloos toegang tot de HortiSense modules 'Company' en 'Services'. Hiermee kan de teler digitaal onderhouds- en meetdiensten aanvragen en inzien, maar ook reparaties aanvragen. Met 1 druk op de knop heeft de teler inzicht in de geïnstalleerde hardware per lichtafdeling en alle bijbehorende garantietermijnen. Tevens worden de groeilichtprojecten in een klant specifieke bedrijfsstructuur weergegeven.

Optioneel biedt HortiSense modules die het rendement per m2 kunnen verhogen. 'Grow' informeert de teler over het lichtniveau, geeft realtime inzicht in de actuele en gerealiseerde lichtsom en de kosten per µmol. Daarnaast geeft 'Grow' een zonlichtvoorspelling van 7 dagen.

'Asset', ook wel bewakingsmodule genoemd, grijpt in bij oververhitting van transformatoren, panelen en bij lage energiekwaliteit. De teler ontvangt automatisch een notificatie bij een afwijking. Daarnaast voorspelt de module de resterende levensduur van de lampen.

Testrapporten
Met HortiSense is het mogelijk om online lamp- en reflectormetingen aan te vragen. De resultaten van de testen worden als digitaal rapport weergegeven in de module 'Services'. Nieuw is dat de resultaten van verschillende rapporten met elkaar vergeleken kunnen worden. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende lichtafdelingen met elkaar worden vergeleken.

Internationaal
Naast alle nieuwe functionaliteiten is HortiSense in het Nederlands, Engels en nu ook in het Russisch beschikbaar. Verder heeft Hortilux het digitale platform nog gebruiksvriendelijker gemaakt.

Voor meer informatie:
Hortilux
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
info@hortisense.com
www.hortilux.com/hortisense
Publicatiedatum: