Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Etiketuitbreiding Altacor voor groot aantal glasgroenteteelten

Op aanvraag van DuPont heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besloten de toelating van het insecticide Altacor te herregistreren en tegelijkertijd uit te breiden.

Hierdoor is Altacor straks ook inzetbaar in de bedekte teelten van sla, andijvie, spinazie-achtigen, veldsla, rucola, boon met peul (laag blijvend) en boon met peul (hoog opgaand), aromatische kruidgewassen en aromatische wortelgewassen. Altacor had al een toelating in de vruchtgroententeelten en in de bedekte teelt van radijs.

"Altacor is ter bescherming van onze andijvie- en slateelt onder glas tegen rups een belangrijke aanvulling. Nu zijn we nog dringend op zoek naar een effectief luismiddel voor onze bladgewassen", aldus John Houben, lid van het ondernemersgroep Plantgezondheid van LTO Glaskracht Nederland.

Deze etiketuitbreiding is mede tot stand gekomen door samenwerking tussen de fabrikant Du Pont De Nemours (Nederland) B.V., de Coördinatoren Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland.

Het gebruik van Altacor in de bedekte teelten van van sla, andijvie, spinazie-achtigen, veldsla, rucola, boon met peul (laag blijvend) en boon met peul (hoog opgaand), aromatische kruidgewassen en aromatische wortelgewassen en radijs is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.
 
Voor meer informatie:
LTO Glaskracht Nederland
www.ltoglaskracht.nl
Publicatiedatum: