Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seminars bij open dagen Visser

Automatisering en slimme concepten voor voedsel van de toekomst

Als je benieuwd bent naar de commerciële mogelijkheden van automatisering en de nieuwste technische ontwikkelingen, mag je de aankomende seminars die Visser organiseert tijdens de open dagen ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileum niet missen. De ontwikkelaar en producent van automatiserings-, mechaniserings- en complete teeltoplossingen en systemen, heeft een uitgebalanceerd programma samengesteld dat een aantal interessante automatiseringsoplossingen voor de tuinbouw uitlicht.



Een ervan is Autostix: het concept voor het volledig geautomatiseerd verplanten van stekken. Autostix biedt voordelen in het oogsten en tellen van stekken, het bufferen van stekken tijdens de seizoenspiek en het verplanten van stekken. Michael Henzler, business development director van Ball, zal de gastheer zijn van het seminar en de paneldiscussies over de ontwikkeling van Autostix en alle voordelen van het compleet geïnnoveerde oogst- en bindproces.

Een andere seminar met een focus op bloementeelt komt van Costa Farms, een van de grootste producenten van kamerplanten ter wereld. Costa Farms heeft samengewerkt met Visser om een water- en levensduurconserverend retailconcept te ontwikkelen, en ze zullen het gaan hebben over de introductie van het WaterWick concept in de VS. Bloemenliefhebbers die op zoek zijn naar nog meer inspiratie zullen bediend worden met een speciale seminar over Retail & Category Management in de sierteelt, gegeven door retail en supply chain expert Eva Dahlqvist.

Met betrekking tot groenteproductie zal Visser vooral de aandacht richten op deep water culture en meerlagenteelt. Visser is een van de weinige leveranciers die vanaf het zaaien tot het verpakken een pasklare oplossing bieden voor volledig of semi-geautomatiseerde productie van aquaponic sla, kruiden en babyleafs. Een speciaal panel van experts zal ruimte bieden aan discussie over gerealiseerde projecten. In speciale seminars over meerlagenteelt zal Visser zijn ervaring en kennis delen over het telen van jonge planten en producten die zijn geteeld zonder daglicht. In deze seminar kun je alles leren over de huidige commerciële opties die Visser ontwikkeld heeft.

Meerlagenteelt is één van de oplossingen voor het voedsel van de toekomst. En zonder enige twijfel zullen robots een sleutelrol in dat scenario gaan spelen. Daarom heeft Visser ook vertegenwoordigers van hun Japanse partner Yasakawa uitgenodigd om de toekomst van industriële robotica en de kansen in de tuinbouw te bespreken. Yasakawa gaat dieper in op een aantal opkomende trends die de toekomst van robotica en beweging gaan vormen. Visser's open dagen zullen gehouden worden in 's-Gravendeel van 12 tot 16 juni, tegelijk met de Flower Trials. Let op dat inschrijving noodzakelijk is.

Klik hier voor meer informatie enom in te schrijven
Publicatiedatum: