Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vivai Bioplant neemt nieuwe faciliteit in gebruik



Vivai Bioplant werd door Ignazio Cartia en diens zoon Vincenzo opgericht. Samen bouwden zij een moderne kwekerij in het hart van Sicilië op. Het bedrijf is volledig geautomatiseerd en kweekt zowel biologische en geënte planten als planten voor extensieve en intensieve teelt, kruiden, bloemen en pepers. 


De opening van de nieuwe faciliteit 

Door zijn jarenlange ervaring in de sector kan het bedrijf zijn klanten adviseren en producten leveren die aan alle eisen beantwoorden. 


Links en rechts: Vincenzo en Ignazio Cartia

Vivai Bioplant voldoet aan alle eisen van de huidige regelgeving en is in het bezit van de Autorizzazione vivaistica all'uso del passaporto delle piante (cod. reg. **/19/2258). Jaarlijks produceert Vivai Bioplant tussen de 12 tot 15 miljoen planten en het bedrijf doet dit door traditionele en innovatieve methoden te combineren. 



Kas met automatische klimaatbeheersing

"We hebben besloten samen te werken met lokale instellingen omdat ons bedrijf deel uitmaakt van de samenleving en economie van dit eiland. Dit jaar werken we bijvoorbeeld samen met de landbouwafdeling van het Instituto 'Quintino Cataudella' in Sicilië," vertelt Ignazio. 

"De samenwerking met particuliere en overheidsinstellingen is belangrijk voor ons. Op deze manier blijven we op de hoogte van de innovaties op het gebied van veredeling. We verwelkomen hier regelmatig zaadproducenten, landbouweconomen en professoren."

De faciliteit heeft een oppervlakte van ruim één hectare en bestaat uit een opslagruimte en een kas. 

of Voorbeeld van de moderne technieken waar de faciliteit mee uitgerust is

De kantoren, zaailijn, kiemkamer, ent- en verwerkingsfaciliteiten zijn allemaal gevestigd in de opslagruimte. De kas bestaat uit drie delen, waarvan er één bestemd is voor de bioteelt. 

De gehele faciliteit is voorzien van air-conditioning en via een bedieningspaneel kunnen zaken als temperatuur, vochtigheid, licht etc worden ingesteld waardoor er een optimale omgeving voor de planten gecreëerd wordt. 


Contact:
Vivai Bioplant di Cartia Ignazio

C.da Santa Rosalia, sn
97018 Scicli (Rg) - Italy
Tel.: (+39) 3926658565
Fax: (+39) 09321838796
Email: info@vivaibioplant.it
Sito: www.vivaibioplant.it
Publicatiedatum: