Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kasgroenten 'Geproduceerd in Canada', maar is dat wel zo?

Dankzij investeringen in kassen in Ontario worden nu veel van de paprika's, tomaten en komkommers die daar verkocht worden ook lokaal geteeld. De producten worden door een groot hydrocultuur bedrijf in de buurt van Leamington, Ontario geteeld en daarna per vrachtwagen naar Canada's grootste groenten- en fruitmarkt vervoerd.

Zo produceert Streef Produce Ltd. Regal tomaten in Leamington, Platinum Produce Co. zoete paprika's in Blenheim en St. David's hydrocultuur aubergine in Niagara-on-the-Lake.

De groenten- en fruitsector is een grote en meedogenloze industrie. Marges zijn zeer klein en verkopers moeten de producten zien te verkopen terwijl ze vers zijn. Natuurlijk gelden ook in deze industrie regels, zoals de waarheid vertellen over waar een product vandaan komt.

Een jaar geleden moesten Mucci International Marketing Inc., Mucci Pac Ltd. en twee leidinggevenden bijvoorbeeld boetes betalen van totaal $1.5 miljoen (€1,3 miljoen), omdat ze labels met "Product of Canada" op grote aantallen paprika's, tomaten en komkommers hadden geplaatst. Deze producten bleken echter uit andere landen, vooral Mexico, te komen. De verkeerd gelabelde producten werden vooral aan Costco, Loblaws en Sobeys geleverd.
Publicatiedatum: