Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve feedback op onderstam voor Vvibes tomaten

Er is een nieuw soort onderstam voor Vvibes tomaten op de markt. Deze variëteit is niet overmatig energiek en geeft daarom een goede balans tussen vegetatieve en generatieve activiteiten weer. De commerciële naam van deze onderstam is Selvaggio F1 en het heeft al positieve feedback ontvangen. 


Selvaggio F1

Israëlisch genetisch onderzoek, samen met kennis van het Siciliaanse gebied in het zuidoosten en van de Vvibes referentiemarkt, was essentieel voor de innovaties binnen de zadensector.

Het gewas met onderstam wordt al gebruikt in de volgende streken: Agrigento, Ragusa and Siracusa. Een van de bedrijven waar deze variëteit gebruikt wordt is Az. Agricola Giovanni Barca.


Cherrytomaten geënt op F1

"Selvaggio F1 heeft unieke eigenschappen en is geschikt voor alle tomatensoorten. Gewassen zijn nooit overmatig energiek en daarom blijven de eigenschappen van het bovenste weefsel hetzelfde," legt agronoom Raffaele Micciché uit.

Mr. Barca uitte zelf ook zijn tevredenheid over de onderstam tijden een video-interview met de technicus van het bedrijf.

Video Azienda Barca


Een ander bedrijf dat Selvaggio F1 gebruikt is Contrade, eigendom van de broers Tardera.

Video Contrade


"Een ander belangrijk kenmerk van de onderstam is zijn robuustheid. De vorige winter was behoorlijk zwaar en hierdoor hebben we de gewassen goed kunnen testen; ze zijn in augustus overgeplant en hebben de koude winter zonder problemen doorstaan," laat Giovanni Tardera weten.

De resultaten zijn ook uitstekend in Calabria, bij het bedrijf Falcone. Hier werden 15 hectare aan Anin trostomaten geteeld en ondanks het verschil in grond en klimaat waren de resultaten net zo uitmuntend als bij Contrade.


Van links naar rechts: Daniele Reina, vertegenwoordiger van Vvibes, en Giuseppe Falcone, producent uit Marina di San Lorenzo (Rc).

We hebben geobserveerd dat gewassen met deze onderstam een mooiere, diepere kleur en een hoger Brix niveau opleveren. Het levert dus ook in het algemeen fruit van een betere kwaliteit op."

Contactinformatie:
Vvibes Srl

Sede legale:
Via Magenta, 432
97019 Vittoria (Rg) - Italy
Tel.: (+39) 3894430170 (Sicilia Occidentale)
Tel.: (+39) 3275719720 (Sicilia Orientale)
Email: info@vvibes.it
Web: www.vvibes.it
Publicatiedatum: