Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijfsoverdracht centraal bij ledenavond Tuinbouw Jongeren Westland

Vier korte workshops over verschillende onderdelen van bedrijfsoverdracht, de rode draad tijdens de ledenavond van TJW over dit thema in een sector met complexe uitdagingen zoals internationalisering, ketenintegratie en veranderende verdienmodellen. Een man of 60 was aanwezig bij deze ledenavond verzorgd door Flynth adviseurs en accountants en de HAS Hogeschool.


En ondanks het mooie weer veel interesse voor dit onderwerp.

Bedrijfswaardering
'Build business cases not only greenhouses', een andere kijk op bedrijfswaardering. In één van de vier workshops, gegeven door Frank Hollaar, sectormanager glastuinbouw bij Flynth, stond dit thema centraal. Is de waarde van een onderneming het verschil tussen bezittingen of schulden, het totaal van de contante waarden van de toekomstige kasstromen of maar net wat de gek er voor geeft? En wat is nu eigenlijk goodwill en hoe bereken je dat? Uiteraard onvoldoende tijd om alles uit te diepen in een kwartier, maar voldoende stof om over na te denken, en dat een bedrijfswaardering verder gaat dan een taxatie van de kassen alleen, dat was iedereen wel duidelijk!


Monitor, evalueer en toets de bedrijfswaarde regelmatig.

Kijk hebben op jouw eigen competenties
Overdracht van een bedrijf van generatie op generatie is al lang geen gegeven meer. Over welke competenties beschik je, welke kun je verder ontwikkelen en wat is jouw visie op de toekomst. Ben je een koning in delegeren? Of hou je liever zelf de touwtjes in handen? Het nadenken over de eigen competenties en wensen stond centraal in de workshop over competentiemanagement.


Dat wat jij bewust wilt, denkt en doet.

De fiscale en juridische structuren en strategiebepaling waren de interessante onderwerpen van de andere twee workshops.

Voor meer informatie:
Flynth adviseurs en accountants
088 – 236 80 13
info@flynth.nl
www.flynth.nl/tuinbouw
Publicatiedatum: