Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese microgroententeler start slateelt

Klein maar krachtig: microgroenten zijn vrij nieuw maar ze worden al algemeen gebruikt in de horeca en consumentenkeukens. Wat ze in grootte tekort komen maken ze met de smaak meer dan goed. 



Brede productie op klein areaal
Greenbelt Microgreens produceert een groot assortiment op slechts 26.000 vierkante meter. Hiervan is ruim 18.000 m2 gelegen in Ontario en zo'n 8000 m2 in Maple Ridge, BC. Eigenaar Ian Adamson begon in 1998 zijn onderzoek naar de levensvatbaarheid en productie van microgroenten en kon in 2010 van start gaan. In zeven jaar werd het proces geperfectioneerd en een voedingsrijke ondergrond gegenereerd om sterke, gezonde groenten te telen. Het eigen grondmengsel komt van een bedrijf in Quebec. Volgens Michael Curry, onderdirecteur van Greenbelt Microgreens, is de bodemkwaliteit de sleutel tot de lange houdbaarheid. 



Snelle teeltcyclus, lange houdbaarheid
Het draait allemaal om voedselveiligheid; het bedrijf is dan ook Canada GAP gecertificeerd. Volgens Curry is de houdbaarheid van 13 dagen belangrijk. Winkeliers zijn op zoek naar een snelle verplaatsing van gesneden groenten naar de koude opslag, waarbij ze het liefst biologisch zijn geteeld. "Daarom springen we erop," zegt hij. Momenteel wordt 80 procent van de in Canada verkochte biologische producten geïmporteerd.

Greenbelt Microgreens teelt jaarrond onder glas, wat het telen in de vollegrond nabootst. "Het is een 10-daagse teeltcyclus," zegt Curry. "We kunnen dus jaarrond heel veel produceren op een klein oppervlak." Naast aandacht voor de bodem en gebruik van zonneschijn zet het bedrijf in de winter nu ook LEDs in, die dan "zeer effectief zijn gebleken om de teeltcyclus en de productie op niveau te houden." Een belangrijke investering gezien de verminderde zonneschijn; hij zegt dat er sinds januari per maand maar zo'n 50 uur zonlicht was.



'Levende sla' en groot microgroentenassortiment
Behalve biologische 'levende' sla biedt het bedrijf – in overeenstemming met hun naam – vooral biologische microgroenten aan, inclusief rucola (meest populair), basilicum, boekweit, broccoli, koriander, radijs, witte ramenas, boerenkool, rode paksoi, rode mizuna, rode radijs, zonnebloem en tarwegras. Het consumeren van een complete krop broccoli die na slechts 10 dagen is geoogst leek ongehoord maar het is de bedoeling om consumenten hun producten als salade te leren zien, of het nu gaat om gemengde microgroenten, gemengde sla of een krop levende sla.

Levende sla wordt verkocht in hoezen en kandoor klanten mee worden genomen, bewaterd en geoogst wanneer ze dat willen. De microgroentensalades worden in vier verschillende combinaties aangeboden. Curry: "Dat is uniek - niemand heeft dat op de markt. Millennials schijnen graag planten in hun keuken te kweken." De klanten worden steeds grotere vrienden van salade.

Voor meer informatie:
Michael Curry
Greenbelt Microgreens
Ph: 416 710 7547
Publicatiedatum: