Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergeprijzen dalen flink

Dankzij het warme weer nam het aspergeaanbod in Duitsland tot aan het einde van de derde week van mei duidelijk toe, meldt Proplanta.de. Uit het actuele marktbericht van de 'Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung' (BLE) blijkt echter dat de vraag ver achterblijft bij het stijgende aanbod. De prijzen gingen daarom duidelijk naar beneden en halveerden op sommige plaatsen zelfs.

In de week tot 19 mei kostten Duitse witte asperges bij de Duitse groothandelaren gemiddeld 444 euro per 100 kg. Een week eerder lag deze prijs nog op 669 euro per 100 kg. Daarmee lag de prijs ongeveer op het niveau van de voorgaande jaren.

Duitse asperges hadden onlangs volgens de BLE een marktaandeel van 86,7%. Daarnaast waren er nog enkele Nederlandse en Poolse partijen in de handel verkrijgbaar. De prijs van witte Nederlandse asperges lag op gemiddeld 438 euro per 100 kg, de prijs van Poolse asperges op 511 euro per 100 kg. Paarse asperges uit Duitsland werden voor 326 euro per 100 kg verhandeld, Nederlandse voor 361 euro per 100 kg.

Bij de groene asperges werd het grotendeels Duitse aanbod gecompleteerd met asperges uit Italië, Spanje, Nederland en Polen. Ook in deze sector daalden de prijzen aanzienlijk. Duitse waren kostten per 100 kg 544 euro; in de voorgaande week lag de prijs nog op 796 euro. Italiaanse partijen van 100 kg werden voor 423 euro verkocht, Spaanse voor 455 euro, Nederlandse voor 667 euro en Poolse voor 583 euro.

Publicatiedatum: