Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse consumenten gooien 40% verpakte sla weg

Britten gooien elk jaar 40% van hun verpakte sla weg. Elk jaar wordt er 37.000 ton sla niet geconsumeerd. De cijfers van Wrap, de voedingsverspillingsadviseur van de overheid, werden woensdag door Tesco bekendgemaakt. Voorgaande onderzoeken toonden aan dat het gemiddelde gezin uit het VK £700 (ongeveer €800) voeding per jaar weggooit. 

Klanten vergeten snel hun zak sla, waardoor het vervolgens weggegooid wordt. Na een tweejarig programma waarbij uitgezocht wordt waarom klanten zo veel verspillen, wil Tesco de verspilling van sla tegengaan door hersluitbare zakken te introduceren. Deze week zal Tesco sla van hun eigen merk gaan verkopen. De zakken zullen zip locks bevatten en het materiaal van de verpakking zal dikker zijn, waardoor de sla langer bewaard kan blijven. 

Product inkoopmanager Adam Hill: "We zijn gaan samenwerken met onze telers om nieuwe verpakkingen te ontwikkelen, zodat onze klanten makkelijk opnieuw hun sla zullen pakken. We weten dat veel klanten hun zakken oprollen nadat ze hem één keer gebruikt hebben. Vervolgens leggen ze de zak achterin de koelkast, waardoor de zak sla vergeten wordt."

Wrap vindt de lancering van de hersluitbare slazakken positief. Business programmes director Steve Creed van Wrap: "We prijzen Tesco voor de nieuwe hersluitbare verpakkingsformaten. Bijna 40% van de sla en salades die door huishoudens worden gekocht, worden weggegooid." Verspilling van sla is ook op andere manieren schadelijk voor het milieu. De teelt van sla produceert meer broeikasgassen dan de teelt van varkensvlees. 


Publicatiedatum: