Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peenplatform en Delphy Quality Carrots slaan handen ineen

Met een areaal van 9.200 ha (CBS) is peen het grootste vollegrondsgroente gewas en tegelijkertijd een heel interessant akkerbouwgewas. De kennisontwikkeling in peen kent van oudsher een grote diversiteit. Het collectief kende de onderzoeken via de productschappen en het ministerie van landbouw. Daarnaast stak ook het bedrijfsleven waaronder de veredelaars en de toeleveranciers, geld en energie in kennisontwikkeling.

Nieuwe collectiviteit
Met het verdwijnen van de productschappen is er een zoektocht gestart naar nieuwe collectiviteit. Die heeft afgelopen jaren vorm gekregen in het initiatief Delphy Quality Carrots en het Peenplatform. Beide initiatieven vanuit een zelfde motivatie met vergelijkbare doelen.

Open dag en meer
In 2017 slaan Quality Carrots en het Peenplatform de handen ineen. Op een perceel van 3 ha aan de Zuidwesterringweg in Nagele, is een onderzoeks- en demonstratieveld aangelegd met nieuwe ontwikkelingen op gebied van gewasbescherming, rassen, opkomstbehandeling en bemesting. In oktober wordt een open dag gehouden waar alle onderzoeken en demonstraties besproken worden.
Maar de samenwerking is meer dan een open dag. De resultaten van de onderzoeken en demonstraties zullen in de loop van de winter besproken worden in bijeenkomsten. Het vakblad 'v/d Grond' zal ook verslag doen van de resultaten van het Peenplatform en Quality Carrots.

Flitsbezoek
Op het moment dat gedurende het seizoen interessante zaken te zien zijn op het demoveld wordt er een flitsbezoek georganiseerd. Inmiddels hebben alle veredelaars zich verbonden aan het gezamenlijke initiatief. Ook hebben meerdere toeleveranciers en gewasbeschermingsleveranciers onderzoeken en demonstraties aangelegd op het gezamenlijke demoveld.

Voor nadere informatie
Quality Carrots
Johan Wander
j.wander@delphy.nl
T: (06) 51 37 64 89

Peenplatform
Ulko Stoll
u.stoll@xplant.nl
T: (06) 20 41 72 25.
Publicatiedatum: