Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse komkommercrisis

Het Market News Network (RMN) heeft verklaard dat komkommers in crisis zijn. De prijzen in januari en februari waren veel hoger dan het gemiddelde maar begonnen in maart te dalen. Volgens de minister van Landbouw bleven de prijzen in april dalen, door de toename van alle productie en door de Europese concurrentie.

Vanaf midden april was het weer ook minder gunstig voor consumptie en komkommers werden op 20 april verklaard in crisis te zijn. De prijzen in april 2017 liggen in feite dicht bij die van april 2016 (-0,5%) en binnen het gemiddelde van vijf jaar. Sinds het begin van het seizoen is de import en export algemeen gedaald, wat zich vertaalt in een handelsverlaging van 8%.

Het areaal is dit jaar stabiel gebleven en bereikte 570 hectare, een stijging van 2% ten opzichte van het gemiddelde van 2012-2016. Het areaal verwarmde kassen nam met 1% toe terwijl het bij onverwarmde kassen licht daalde. Het vollegrondsareaal blijft klein.

De Franse productie zal naar verwachting de 127.100 ton halen; een stijging van 2% over het jaar en 3% hoger dan het vijfjarig gemiddelde. Het Franse midden-westen is het belangrijkste productiegebied van Frankrijk waar de productie dit jaar 9% is gestegen met een 2% groter areaal. De oogst in het zuidoosten zal over het jaar genomen stabiel blijken maar in vergelijking met het vijfjarig gemiddelde met 7% dalen.


Publicatiedatum: