Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cleanlight

90% gewasbeschermingsmiddelen uit water halen met oxidatie

Het onderwerp gbm emissies en zuivering heeft de laatste jaren sterk in de aandacht gestaan. De regelgeving beperkt de agrarische ondernemer immer steeds meer. En hoge emissies zouden het middelenpakket in de toekomst nog verder kunnen beperken.

Daarom heeft CleanLight in 2014 een innovatief waterzuivering apparaat ontwikkeld en vervolgens laten testen door een aantal instanties, waaronder het Nutriënten Management Instituut NMI, te Wageningen. De resultaten waren interessant: Het gbm gehalte in een ICB container werd binnen een week verminderd met 90%.


Overzicht van CleanLight Oxidator met in de achtergrond restvloeistof in een ICB.

Projectleider Arne Aiking licht toe: "Dit apparaat functioneert op basis van oxidatie. Alle organische stoffen, zoals gbm maar ook bacteriën en schimmels, worden geoxideerd". Verder benadrukt Aiking dat dit apparaat tot op heden niet is voorgelegd ter certificering: "Onze klanten gebruiken dit apparaat niet om het water zo schoon te maken dat ze mogen lozen. Maar wel om de restvloeistof zodanig te zuiveren dat ze het weer kunnen hergebruiken als "water" voor de volgende tankmix. Daarmee voorkomen ze de noodzaak tot lozen van de restvloeistof. Voor onze huidige klanten is certificering dus niet vereist. Onze klanten lozen de behandelde restvloeistof immers niet".

Accountmanager David Symanzig voegt toe: "Dit apparaat vereist geen aanschaf, transport en opslag van chemicaliën zoals ozon of waterstof peroxide. Je steekt de stekker in het stop contact, en laat het oxidering proces 24/7 zijn natuurlijke gang gaan. In de schuur of buiten. Afhankelijk van de inhoud is na een week de ICB weliswaar nog niet drinkbaar. Maar dan is het middelen gehalte ondertussen wel gezakt met 90%".


Afname van concentratie bietensap gedurende de behandelde uren.

Aiking: "Het gebruik van dit apparaat vergt dus geen dure chemicaliën, en de aanschafkost ligt onder de € 7.500. Maar onze klanten maken de investering vooral omdat ze hoge puntemissies willen voorkomen met alle consequentie van dien voor het middelenpakket van de toekomst".

CleanLight
Arne Aiking
Nieuwe Kanaal 7
6709 PA Wageningen
T: + 31 317 497 620
M: + 31 6 21 57 46 57
E: aiking@cleanlight.nl
www.cleanlight.nl

Publicatiedatum: