Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse bloemkoolseizoen gaat van start

Vanaf mei gaat in Duitsland weer het bloemkoolseizoen van start. De oogst zal tot oktober duren, zegt de 'Rheinische Landwirtschafts-Verband' (RLV). In de winkel ziet men meestal witte bloemkool, maar bloemkool bestaat afhankelijk van het ras ook in de kleuren paars en groen.



Witte bloemkool heeft veel water en licht nodig, is echter tegelijkertijd ook zeer gevoelig voor licht. Dat wil zeggen: des te sterker de bloemkool aan de zon wordt blootgesteld, des te sterker reageert hij en wordt hij minder mooi van kleur. Bloemkool wordt daarom inmiddels zo geteeld dat de grote bladeren hem tegen zonnestraling bescherming, ongeveer net zoals een zonnescherm, legt de RLV uit. Met de kleur verandert ook de smaak: des te intensiever de verkleuring, des te intensiever is de smaak. Het hoge gehalte aan vitamine C maakt bloemkool tot gezond voedsel. Bloemkool is licht verteerbaar.

Afgelopen jaar teelde men in Duitsland op circa 3.300 hectare bloemkool. In Europa wordt in Italiƫ, Belgiƫ en Nederland de meeste bloemkool geteeld.
Publicatiedatum: