Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuidwest-Duitsland: aardbeienoogst toch gered

Aardbeientelers in het zuidwesten van Duitsland melden dat de oogstuitval in de volle grond kleiner is dan eerder in mei nog werd gevreesd, meldt Proplanta.de. Desondanks zal tot het einde van het seizoen, uiterlijk eind juli, het niveau van de oogst van vorig jaar niet meer bereikt worden, zei Simon Schumacher, woordvoerder van de vereniging van Zuid-Duitse asperges- en aardbeientelers (VSSE), volgens een persbericht. Na enkele nachten vorst in april met temperaturen onder nul vreesden de telers voor een groot oogstverlies. Door het koele en vochtige weer waren de aardbeien namelijk vatbaarder voor bederf.

De oogst in aardbeientunnels viel dankzij de beschutte teelt in Baden-Württemberg en Rheinland-Pfalz tot nu toe goed uit, zei Christoph Steegmüller, agrarisch ingenieur van de adviesdienst asperges en aardbeien. In Bayern is het aardbeienaanbod momenteel zeer goed.

Aardbeien uit de volle grond volgen momenteel steeds meer de aardbeien uit tunnelteelt op. In Hessen valt de oogst zeer wisselend uit: In het zuiden van Hessen kon een groot deel van het aardbeienareaal tegen de kou beschermd worden door middel van beregening ter bescherming tegen vorst of door folietunnels.

"De klimaatverandering vereist de inzet van middelen zoals aardbeientunnels en beschermplastic bij de teelt, om de oogstuitval zo klein mogelijk te houden", aldus Simon Schumacher.

Publicatiedatum: