Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Spanje: "Paprikaprijzen stabiel"

Paprika's zijn in Almeria en Murcia een populair gewas. Hierdoor zijn ze één van de groenten met de grootste productie en blijven ze voor langere tijd beschikbaar. Volgens Alarcón verkopen ze niet in Spanje, en dit geldt ook voor andere bedrijven. Bijna 100% van de oogst wordt geïmporteerd door Duitsland, Polen of Frankrijk.

Een van de opmerkelijke aspecten van het product is de stabiele prijs. Met referte aan de groenteprijzen en weersomstandigheden van de afgelopen maanden zegt Alarcón: "Alles wat snel stijgt zal ook snel weer dalen. Door het lage aanbod is de paprikaprijs echter stabiel gebleven en dat is bij marketing altijd een voordeel. De prijs van rode en gele paprika's bedraagt momenteel €0,90 tot €1,00 per kilo." Groene paprika's zijn altijd wat duurder.



"Het Almeria seizoen is bijna afgelopen. We verkopen momenteel paprika's uit Murcia," zegt de vertegenwoordiger van CCL Fruits & Vegetables. Door de seizoensgebondenheid en het klimaat is de Andalusische provincie nu begonnen aan de marketing van andere producten, met name groenten en fruit uit Murcia. Hoewel het nog wat vroeg is om te bekijken hoe de paprikaverkoop in de afgelopen jaren is gestegen (ze doen het nog maar 4 jaar), bevestigt het bedrijf dat het volume tot dusver jaarlijks is toegenomen en de verwachting is dat deze trend aanhoudt.

Voor meer informatie:
Juan Ramón Alarcón
CCL Fruits & Vegetables  
Tel.: +34 622 000 203 
Publicatiedatum: