Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Níjar, Almeria

Spanje: Geothermische bron ontdekt voor kaskoeling

Het bedrijf Cardial heeft in de regio Níjar in de Spaanse provincie Almeria een geothermische bron ontdekt op 490 meter diepte.

Het bedrijf, dat in Níjar bezig is met een project voor kaskoeling met gebruik van aardwarmte, meldt dat dankzij deze bron, met een gemiddelde temperatuur van 41,8° C, in augustus de eerste geothermische krachtcentrale in Almeria zal worden gebouwd. De energiewinning zal worden gedaan door Sacyr Industrial.

In eerste instantie zullen hiermee 24 hectare geholpen zijn. Bij nader onderzoek zou het vermogen kunnen verdubbelen zonder dat de centrale uitgebreid zou moeten worden. Volgens de ontwikkelingsplannen zouden er in twee jaar drie krachtcentrales moeten worden gebouwd gevolgd door mogelijk nog snellere ontwikkeling afhankelijk van het succes van de eerste modellen.

Volgens het door Cardial voorgestelde model, waarvoor diverse producenten zich al hebben aangemeld, zal het water uit de bron in Níjar in een gesloten systeem worden gecirculeerd naar de kassen en terug naar de bron voor herverwarming. De hoge watertemperatuur (ongeveer 100° Celsius op de 1000 meter diepte die men beoogt te bereiken) en grote concentratie zout en andere elementen maken het water ongeschikt voor irrigatie maar uitstekend geschikt voor dit ecologische energiemodel ten behoeve van de tuinbouw in Almeria, dat qua prijs kan concurreren met andere energiebronnen zoals gas, biomassa en andere brandstoffen.

Bron: EFE
Publicatiedatum: