Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carbonzuur met laag moleculair gewicht verbetert productie

Carbotecnia is een pionier in het gebruik van het carbonzuur B.P.M en richt zich sinds zijn oprichting op carbonzuur met een laag moleculair gewicht, omdat dit duidelijke voordelen heeft voor zowel de grond als het gewas. "Dit leidt automatisch tot een groter percentage verkoopbare opbrengst, voornamelijk door de verbeterde interactie van het gewas met het milieu," zegt Sara Cisneros, werkzaam bij de marketing afdeling van Carbotecnia.

De resultaten van het carbonzuur zijn op vele gewassen getest en in verschillende klimatologische omstandigheden. De resultaten van deze tests hebben ertoe geleid dat de eigenschappen van het zuur verder zijn onderzocht. De technische afdeling van Carbotecnia werkt samen met onderzoekscentra zoals de Universiteit van Castilië-La Mancha, Miguel Hernández en de Universiteit van Almeria. Gebaseerd op interne tests en onderzoeken heeft de technische afdeling zich continu beziggehouden met het verder ontwikkelen van de eerste basisformule om een betere aanpassing en efficiëntie van alle formuleringen te bereiken.



Volgens Sara Cisneros worden de producten vooral gebruikt "door mensen die gewassen onbewerkt verkopen en waar kwaliteit voorop staat. Deze producten lopen voorop wat betreft consumptie, hoewel we de laatste jaren ook specifieke producten voor extensieve teelt, zoals sojabonen, koolzaad en graangewassen hebben gelanceerd. Deze producten zijn erg populair, omdat ze de oogst significant verhogen."

Dit zijn de voordelen van carbonzuur met een laag moleculair gewicht, indien ze op grond gebruikt worden:
  • Ze mobiliseren, lossen op en maken onoplosbare voedingsstoffen opneembaar.
  • Ze hebben een voorkeur voor vlokvorming en doordringbaarheid van de grond.
  • Het ontzilt de grond.
  • Vermindert het verspreidende effect van natrium.
  • Bevorderen de snelle complexering van kationen die aanwezig zijn in de voedingsbodem.
  • Voorkomt uitloging van voedingsstoffen.
  • Stimuleren het wortelsysteem. 
  • Reguleert de pH van de rizosfeer zodat het meer voedingsstoffen op kan nemen.
Wanneer het carbonzuur wordt gebruikt op blad:
  • Worden voedingsstoffen met 100% efficiëntie geabsorbeerd door het gewas.
  • Wordt een hoog niveau fotosynthetische activiteit in stand gehouden, zelfs in ongunstige omstandigheden.
  • Verbetert de verplaatsing en opname van voedingsstoffen waar het nodig is.
  • Reguleert het openen en sluiten van de huidmondjes.
  • Verbetert de kwaliteit van het fruit wat betreft kleur en smaak. 
  • Beschadigt het plantenweefsel niet. 
"Sommige van deze zijn uniek binnen de markt. Carbosoil werd bijvoorbeeld door een studie van de AGR2000 groep van de Universiteit van Almeria genoemd als het beste product om overtollig zout uit irrigatiewater te halen," zegt Cisneros.

"Als we kijken naar onze producten die calcium bevatten, kunnen we stellen dat we zeer effectieve oplossingen hebben gevonden om de problemen door een gebrek aan dit element op te lossen, zoals bijvoorbeeld tip-burn, neusrot en kurkstip."

Er zijn ook andere producten die kalium, fosfor of borium bevatten. Ook zijn er producten met algen, bloei inducerende producten, revitaliserende producten tegen biotische of abiotische stress, bodemverbeteraars en zelf een natuurlijke vogel verjager (Carbotecnia Bird Out). Hoewel dit geen voedingsstof voor de plant is, hoort dit wel bij het specialiteiten assortiment, omdat het zeer effectief is om beschadigingen bij gewassen te voorkomen.

"Al deze producten vormen samen een zeer uitgebreid assortiment waarmee we kunnen garanderen dat er voor iedere teler een goed en passend product is," zegt Sara Cisneros.

Naast producten zonder reststoffen voor de conventionele teelt heeft Carbotecnia ook een assortiment met producten voor de biologische teelt met een certificaat van BCS Öko naar Europese, Amerikaanse (Organic) en Japanese Japanese (JAS) standaarden.

"Binnen de conventionele teelt, waar het overgrote deel van ons assortiment voor is bedoeld, is het gebruik van iedere formule veilig; er zijn geen risico's voor het gewas of voor de uiteindelijke koper van het product. We kunnen dus zeggen dat er geen reststoffen op de producten achterblijven. Ons doel is dat onze producten zo min mogelijk impact op het milieu hebben. Ons verpakkingsmateriaal wordt ingezameld door de AEVAE, de Spanish Association for the Valorisation of Packaging, waarvan we medeoprichter zijn. Overig afval, zoals papier, karton etc. worden in GIS (Integrated Systems of Waste Management) geplaatst.

Voor meer informatie:
Sara Cisneros
Carbotecnia
C/Princesa, 25, planta 1ª, oficina 5
Madrid, 28008, Spain
T: +34 91 140 33 02
marketing@carbotecnia.com
www.carbotecnia.com


Publicatiedatum: