Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw ophangsysteem voor kasteelt

"We hebben een innovatief systeem ontwikkeld, Ideal Tutor, waarmee we de werkomstandigheden willen verbeteren en de tijd en kosten die aan gewasondersteuning besteed worden verminderen", zegt Alessandro Avarino, eigenaar van S.I.A.


Het gepatenteerde S.I.A. systeem

S.I.A. Srl produceert en distribueert technische oplossingen voor teeltbedrijven, met een specifieke focus op de ontwikkeling van nieuwe methodes en systemen die de teeltomstandigheden verbeteren, vooral in kassen.

"De traditionele techniek die gebruikt wordt binnen de kasteelt bestaat uit nylon touwen die vastgemaakt worden aan draden. Ze worden daarna vastgehaakt aan de stam of hoofdtakken. Dit zorgt ervoor dat het gewas zich gelijkmatiger kan ontwikkelen, hoewel het tijd en middelen kost, waardoor de productiekosten oplopen."

Dit is waarom Ideal Tutor is ontwikkeld; een nieuw systeem dat zich focust op het vervangen van de traditionele techniek.

Het systeem is gemaakt van draadstructuur van polyethyleen dat gebruikt wordt voor de meest populaire kasgroenten, zoals tomaten, aubergines, paprika's etc.

Het is een erg veelzijdig systeem en kan op verschillende opstellingen en op verschillende lengtes aan de haken vastgemaakt worden.

"Het systeem wordt geleverd in haspels. De totale hoogte en afstanden tussen de verticale draden worden vooraf bepaald. De haspel wordt dan afgerold en vastgemaakt met haken en stangen."

"We hebben goede feedback ontvangen van ondernemers, die het een goede manier vinden om de kasteelt te verbeteren."

Om te kunnen voldoen aan de verschillen productie-eisen van de gewassen kan het systeem ook in combinatie met Ideal Tutor Dinamico worden gebruikt. Dit is in principe hetzelfde systeem, maar met een modulaire toevoeging die tot wel drie keer in hoogte kan worden aangepast, afhankelijk van de hoogte van de plant 90-180 cm.

Door dit systeem kan het gewas dus langer productief zijn zonder extra kosten voor de teler.

Contactinformatie:
S.I.A. Srl

Via XXV Aprile, 42
97019 Vittoria - IT
Tel.: (+39) 3345837641
Email: siasrl2@gmail.com


Publicatiedatum: