Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: stomen trays, potten en bakken in beeld

Tholen - Luc van Wylick van Wymo Venlo BV zit midden in het seizoen waarin de aardbeientrays gestoomd worden, gevolgd door de teeltpotten en -bakken. De laatste jaren heeft hij geïnvesteerd om zich daar verder in te kunnen specialiseren.


Luc staat hier voor één van zijn mobiele stoomketels. Deze ketels worden op bio-olie gestookt. Wymo maakt gebruik van hogedrukstoomketels. Door de capaciteit van de stoomketels en de hete stoom kunnen er 900 tot 1.000 pallets per dag gestoomd worden door 1 stoomketel.

 
Om het stoomzeil snel en zonder al te veel mankracht op te rollen wordt een zeilenroller gebruikt (rechts op de foto). Bij opdrachten waar de stroom ontoereikend is, neemt Luc een stroomagggregaat mee.
 

Alle trays onder de zeilen worden minimaal een half uur op >100 graden gestoomd. Dan is alles onkruid- en ziekte-vrij en kunnen de trays, potten en bakken er weer een nieuw seizoen tegenaan.


Vorige week was Luc druk in de weer bij Aardbei Culturen Van Der Werf in Helenaveen. Deze rij is klaar. De pallets en slangen worden weg gehaald. Dan kan het wat luchten voordat de zeilen worden opgerold.

De maximale lengte van de rijen trays, potten en/of bakken is 50 meter en de pallets zijn 1,5m tot 2m hoog gestapeld. Meestal worden de rijen 2 of 3 pallets breed gezet, afhankelijk van de hoeveelheid te stomen pallets, de stapelhoogte en de beschikbare ruimte.
 


 
Wymo Venlo BV gebruikt dikke brandslangen half gevuld met water om de zeilen op de plaats te kunnen houden.

Voor meer informatie:
Wymo Venlo
Luc van Wylick
tel (0)6 – 5350 5974
www.wymo.nl
info@wymo.nl