Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Will Teeuwen, Teboza:

"Eén van de meest grillige aspergeseizoenen ooit"

Tholen - Het Hollandse aspergeseizoen gaat officieel alweer zijn laatste maand in. Volgens Will Teeuwen van Teboza is er dit jaar sprake van één van de meest grillige aspergeseizoenen ooit. "Het weer heeft zich in Europa van alle kanten laten zien. Dit maakte het heel erg lastig om vraag en aanbod te matchen. Daarbij kon je soms geen peil op de markt trekken. Soms viel het aanbod mee en de prijzen tegen en soms was het aanbod hoger, maar lagen de prijzen ook op een hoger niveau dan verwacht."


dochter Femke Teeuwen

"Het voorseizoen is ronduit teleurstellend verlopen. Daarna was het normale seizoen ook iets onder de maat. Het positieve is dat er al met al wel weer meer kilo's zijn verkocht, dus de consument heeft meer asperges gegeten, maar we komen niet aan de prijzen die we graag gezien hadden", vervolgt Will. "Momenteel is de vraag op zich ook goed, maar het aanbod ook hoog. Er staan ook best wat acties gepland voor de komende week, maar daardoor zou je ook wat hogere prijzen verwachten. En we zullen de asperges zelf moeten consumeren, want in Zuid- en Oost-Duitsland is de echte piek vorige week ingezet, dus die zitten volop in de binnenlandse asperges."

Voor meer informatie:
Will Teeuwen
Teboza
Zandberg 14b
5988 NW Helden
Tel: +31 (0) 77 307 1444
Fax: +31 (0) 77 307 7398
w.teeuwen@teboza.nl
www.teboza.com