Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelands importverbod aubergines treft boeren in Fiji

Ongeveer 150 telers en zeven exporteurs worden getroffen door de ban op de export van aubergine naar Nieuw-Zeeland. De Nieuw-Zeelandse Ministry for Primary Industries heeft een tijdelijke export ban ingesteld nadat er vorige maand eieren, larven en volwassen insecten waren gevonden in een zending fruit uit Fiji. 

De commissaris van Planten, Voeding en Milieu, Peter Thomson zei dat de zending op 21 april dit jaar werd ontdekt. De autoriteiten op Fiji zeggen dat de ban op 28 april is ingegaan. 

"Dit is een aanzienlijk gevaar voor Nieuw-Zeeland, omdat het een mogelijk gebrek aantoont in de maatregelen die we hebben genomen om andere plagen, zoals fruitvliegen, te voorkomen. Fruitvliegen komen nu niet voor in Nieuw-Zeeland," zegt Thomson. 

"Om deze reden hebben we de import van aubergines uit Fiji tijdelijk stopgezet, zodat de nodige acties ondernomen kunnen worden. Deze ban treft alleen aubergines." 

"Het MPI en de Biosecurity Authority van Fiji (BAF) werken nauw samen om dit probleem op te lossen.

Bron: fijitimes.com
Publicatiedatum: