Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Damian Solomon, MedMen, tijdens Indoor Ag-Con:

Succes cannabissector afhankelijk van efficiënte kastechnologie

Nu twee van de drie Amerikanen in een staat leeft waar er op de een of andere manier toegang is tot medische of recreatieve marihuana is de commerciële teelt van cannabis de afgelopen jaren enorm gestegen. Maar hoe efficiënt zijn de huidige teelttechnologieën van vroegere zwarte marktpraktijken die nu plotseling openlijk beoefend mogen worden?

Tijdens de Indoor Ag-Con beurs in Las Vegas sprak Damian Solomon over het gebruik van efficiënte commerciële kastechnologie voor de cannabisteelt. Solomon werkt voor MedMen, een in Californië gevestigd beheer- en investeringsbedrijf voor de legale cannabissector. Hij heeft een indrukwekkende achtergrond in de commerciële glastuinbouw, als producent en consulent. Voordat hij bij MedMen kwam was hij de belangrijkste accountmanager voor Monsanto's hightech groentenmerk De Ruiter Seeds.



Solomon put uit zijn kennis en ervaring uit de commerciële glastuinbouw om de meest efficiënte productiesystemen voor de commerciële cannabisteelt te ontwikkelen. Hij zei dat de legalisatie de cannabisgewassen uit de verdachte hoek nu in een commerciële situatie heeft geplaatst. Er is geen oud systeem om op terug te vallen, geen standaard teeltmethode of productievorm en veel mensen doen iets heel anders: in de vollegrond, tunnels of kassen. Er is misbruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen en bedrijven betalen te veel voor hun benodigdheden die nog steeds komen van op thuiskwekers gerichte toeleveranciers.

"De inefficiëntie van veel commerciële cannabisbedrijven nu zou je verbazen," zei Solomon aan het begin van zijn presentatie. "Veel mensen hebben geen idee hoe inefficiënt ze zijn. Ze besteden te veel aan de verkeerde benodigdheden en technologie en het kan ze niet schelen omdat ze genoeg geld verdienen. Op dit moment. Omdat de groothandelsprijzen voor cannabis dalen wordt de markt langzaam onder druk gezet dus veel bedrijven zullen hun extreem hoge productiekosten spoedig onder ogen moeten zien."

MedMen biedt een kant-en-klare franchise-oplossing voor de cannabissector van licentie tot teelt en zelfs marketing. Het bedrijf heeft onderzocht hoe commerciële cannabis op de meest efficiënte en kosteneffectieve manier kan worden geteeld. Het overnemen van praktijken uit de voedselproductie is hierbij essentieel. MedMen heeft zich laten inspireren door de concurrentiegerichte voedingssector waar er tegen de laagst mogelijke kosten moet worden geteeld.

Volgens Solomon is deze aanpak nodig daar de eerste golf cannabissystemen veel handmatige arbeid vereist. Gewassen staan bloot aan plagen en ziekten (wanneer ze in de vollegrond of in tunnels worden gekweekt, zoals in Californië) De dichtheid van de planten is onvoldoende en er is een gebrek aan automatisering om consistente kwaliteit te creëren. Voor MedMen ligt de oplossing in de gecontroleerde omgevingslandbouw, met gebruik van geavanceerde teeltruimten en kastechnologie. Ze zijn de methodes gebruikt voor glastuinbouwgewassen zoals tomaten en orchideeën aan het overnemen voor cannabis. Denk hierbij aan technologieën zoals diffuus glas, rolcontainers, eb- en vloedsystemen, een hoge mate van automatisering, gecontroleerde irrigatie, het telen op goten en geavanceerde klimaattechnologie.

"Om te overleven in de commerciële cannabisteelt zul je efficiënt moeten zijn. Cannabis zal ook een basisproduct worden dus zul je de goedkoopste manier moeten vinden om de hoogste oogst en kwaliteit te behalen met de minste input."

VIDEO: Bouw van het moderne MedMen kassencomplex in de buurt van Reno, Nevada:



Solomon rondde zijn presentatie af door een paar innovaties op zijn agenda te noemen die met de huidige trends en technologieën kunnen worden vergeleken in de hightech sectoren kasgroenten en bloementeelt. Hij zei dat er veel over LED wordt gesproken maar dat efficiënte teelt verder gaat dan efficiënte belichting. "De cannabissector moet veel meer leren over de teelt in kassen met gebruik van het beschikbare daglicht. Hiernaast benadrukken we de noodzaak voor meer automatisering en precisielandbouwtechnologieën met bijvoorbeeld realtime sensoren. Ook wat energie betreft is er veel ruimte voor innovatie, denk aan warmte-krachtkoppeling. Daarnaast bestuderen we de toepassingsmogelijkheden van weefselcultuur en microvermeerdering."

"Het goede van dit alles is dat er veel kapitaal beschikbaar is in deze sector. Dit zal de innovatie stimuleren," zo besloot hij.

Deze presentatie vond plaats tijdens de 5e editie van de jaarlijkse Indoor Ag-Con in Las Vegas. Klik hier voor onze complete fotorapportage van het evenement


Publicatiedatum: