Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob Baan aast op proefproces tegen belasting op gezond eten

"Ik hoop dat de Belastingdienst mij een boete oplegt"

Tholen - Al bij de viering van 5.000 dagen Koppert Cress lichtte Rob Baan vorig jaar een tipje van de sluier op en nu onderstreept hij zijn statement met onderstaand filmpje: "Op één of andere rare manier heeft men bedacht dat gezond voedsel nog steeds belast is. Ik weiger om gezond voedsel te gaan betalen aan de overheid en ga hier geen werkgeverstoeslag te betalen. Dit hoort bij mijn beleid om mensen gezond te maken."

Met het bedrijfsrestaurant Bob & Rob, dat hij samen met cateraar Bob Hutten is gestart, voorziet Baan zijn personeel van een lekkere gezonde maaltijd volgens het Dutch Cuisine-principe: 80% groenten en 20% vlees. "Ik zorg hiermee dat mijn mensen hun darmen, nieren en lever in vorm houden. Ik ben ervan overtuigd dat hier vele miljarden te besparen zijn op gezondheidskosten. Wereldwijd zijn er 1 miljard mensen die lijden aan Diabetes 2, wat is op te lossen met gezond eten."

Rob hoopt op en rechtszaak met de overheid. "Hiermee wil ik een bres slaan voor de gezonde regelgeving. Nu heft elk land belasting op gezond eten. En slecht eten moet je zeker maximaal belasten, maar een gezonde maaltijd moet belastingvrij zijn. Ik hoop van harte op een proefproces!"