Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Berry Olsthoorn, Best Fresh Group:

"In Holland-seizoen steeds meer concurrentie Spaanse komkommers en paprika's"

Tholen - Hoewel de prijs van rode paprika's gisteren weer opliep, blijft het huilen met de pet op in de kasgroentenmarkt. "Het helpt natuurlijk niet mee dat er de laatste twee jaar in Nederland een flinke uitbreiding is geweest. Daarnaast loopt de natuur achter door het koude voorjaar en hoopt nu de volledige productie op", constateert hoofd inkoop Berry Olsthoorn van de Best Fresh Group.

"De laatste twee jaar hebben we tijdens het Hollandse seizoen ook steeds meer concurrentie van Spaanse paprika's en komkommers. Zo wordt er momenteel volop nieuwe oogst komkommers vanuit Spanje aangeboden. Daarnaast zijn de Nederlandse tuinders de komende weken vol in productie. Ook de Poolse productie komt na de tomaten begin juni weer op gang met groene paprika's en eind juni met rode paprika's en aubergines. De Poolse kasgroententeelt de afgelopen jaren flink toegenomen, al dan niet met dank aan subsidies. En dan zit je al weer snel in vakantietijd", vertelt Berry.

Ook aan de vraagkant is er momenteel volgens de inkoper niets speciaals aan de hand. "Andere jaren is er nog weleens extra vraag naar paprika's uit de Verenigde Staten of zie je bij mooi weer de vraag vanuit Engeland naar komkommers opleven. Daar zou dan nog wat extra's te halen zijn, maar daarvan is nu geen sprake. Verder laat het verlies van de Russische markt zich nog altijd gelden. Dat resulteert in lage prijzen over de hele linie."

"De paprikaplanten hangen de komende weken vol, tomaten zijn er zat en de komkommerteelt gaat ook wel door, waarbij er door de toename van de hogedraadteelt ook steeds minder teeltwisselingen zijn. Wat er dan voor een opleving zou kunnen zorgen? Veel hitte in Spanje waardoor de komkommer- en paprika-oogst verpietert of een situatie zoals vorig jaar dat een hagelstorm een deel van het Nederlandse glasareaal vernietigt, maar laten we daar ook niet op hopen", besluit Berry.

Voor meer informatie:
Berry Olsthoorn
Best Fresh Group
Tel: 0174-530818
Berry.Olsthoorn@bestfreshgroup.com