Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Constante areaaluitbreiding

Noord-Amerikaanse vraag naar trostomaten groeit

De biologische trostomaten zitten momenteel in de normale productiecyclus en hebben de grootste aandacht. Jimmy Coppola van Westmoreland-Topline Farms: "De productie is stabiel en zal toenemen naarmate de dagen langer worden en het weer verbetert." 




Tweede seizoen
Dit is het tweede seizoen van de Topline trostomaten teelt. Het is relatief nieuw, maar volgens Coppola hebben ze het areaal al moeten uitbreiden. De vraag naar alle tomatenproducten is toegenomen. "Met de vakantie in het vooruitzicht verwachten we de komende weken een vrij constante vraag en aanbod. Ook de prijzen zijn goed geweest."

De verwachting is dat ze uit zullen blijven breiden naarmate de vraag groeit. Verder brengt de kasproductie hoge kosten met zich mee. "Deze tomaten worden niet als conventionele trostomaten geteeld en de inputkosten bij de biologische productie zijn zeker hoger."

Volgens de telersvereniging Ontario Greenhouse Vegetable Growers bedroeg het tomatenaandeel 36,5% van het totale kassenareaal van ruim 8,9 miljoen m2 (komkommers, paprika's en tomaten) in 2016. Topline werkt ook aan biologische pruimtomaten. De komende seizoenen zouden ze hun assortiment kunnen gaan uitbreiden om een complete lijn van biologische kasgewassen te kunnen aanbieden.
Voor meer informatie:
Jimmy Coppola
Westmoreland-Topline Farms
Tel: 519-322-2351

Publicatiedatum: