Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij ’t Woudt: Geel, rood en oranje

Tholen - Tomatenteler Paul van Koppen van Kwekerij 't Woudt in Schipluiden is altijd al op zoek geweest naar bijzondere tomatenrassen. In 1998 startte hij als een van de eerste met zijn troscherrytomaten. En ook dit jaar is het hem weer gelukt. De proeven met de fijne oranje tros cherry tomaten van Sakata zijn hem goed bevallen. Dit jaar teelt hij inmiddels 4.000 m2 Oranje Star en Royal Star.



Paul van Koppen:"De Royal Star tomaten zijn wat korter geschakeld aan de tros. Door het plantmodel is Royal Star wat beter te telen. Het groeit gestager in een goede blad-vruchtenverhouding. Qua smaak en productie maakt het niet veel uit."

De productie is nog moeilijk te schatten. "Vorig jaar had ik nog maar een proef van 25 planten. Ik verwacht eigenlijk wel op ongeveer 25 kg uit te komen."

Het valt Paul op dat Royal Star uitblinkt op brixwaardes. "Het bouwt zich op na de zomer. Op dit moment zit de brix-waarde al rond de 9,5", vertelt hij. "Mijn keuze voor de rassen van Sakata was niet zo moeilijk. Zij zijn de enige die dit ras aanbieden: rond, fijn, tros, cherry. Ik ben er blij mee."



Pieter Vermeulen is voor Sakata het gezicht naar de Benelux. Hij vertelt ons dat dit nog maar het eerste jaar is dat Royal Star commercieel is. Hij ziet in de proeven dat dat Royal Star heel vroeg, zelfs in donkere periodes, heel sterk uit de bus komt. Pieter:"Bovendien is het ras erg sterk tegen scheuren.
 


Bij Kwekerij 't Woudt worden deze oranje tros cherry tomaten verpakt in dozen van drie kilo en als trio in een doos (geel, oranje, rood). Paul ziet deze tomaten vooral worden afgenomen door de horeca. Paul:"Het ziet er prachtig uit. En vooral voor in de horeca is dat heel geschikt."
 
Voor meer informatie:
Sakata
Pieter Vermeulen
0653 - 730 188
www.sakata-vegetables.eu
pieter.vermeulen@sakata.eu