Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergeprijzen weer terug in dal

Tholen - De aspergeprijzen hadden rond Moederdag even een opleving, maar de prijs is weer gedaald. Dit vertelt Lieve Verheyden van Fruit Vandepoel. "De asperges zijn momenteel heel goedkoop. Momenteel kosten ze bij ons rond de 4,70 per kilo in de verkoop. Eind vorige week begon de prijs weer sterk te zakken."



Grote volumes

Ze geeft aan dat met name de hoge productie de oorzaak is van de lage prijzen. "Door het warme weer zijn er grote volumes. De vraag is redelijk tot goed, over de verkoop mogen we niet klagen." De prijs is dit seizoen nog niet heel hoog geweest. "Als je het begin van het seizoen niet meerekent, is de top in de afgelopen maanden rond de 8 euro geweest. We spreken dan over de verkoopprijs.

"Zolang het warm weer blijft, blijven de volumes geoogst worden. Er komen enorm veel asperges. Ik verwacht niet dat de prijs nog veel zal dalen. Ik denk dat ze met de inkoopprijs bij de kweker niet onder de 3,50 zullen gaan."

Voor meer informatie:
Fruit Vandepoel
Lieve Verheyden
Verkoop Mabru
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - Belgiƫ
Tel.: +32 (0) 2 241 17 20
Fax: +32 (0) 2 216 83 71
info@fruitvandepoel.be
www.fruitvandepoel.be