Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Call voor waterprojecten Tuinbouw tot 1 augustus open

De Watersector en de Tuinbouwsector werken in diverse projecten samen, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de verschillende disciplines. Denk hierbij aan het PPS GlastuinbouwWaterproof project "Voorkomen en bestrijden emissies kasteelten". Dit project loopt binnen beide sectoren en is tot stand gekomen met co-financiering van de Stichting Programmafonds Glastuinbouw.

De samenwerking tussen de beide sectoren, Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en TKI Watertechnologie, is recent verder vormgegeven door een getekende samenwerkingsovereenkomst. Doel hiervan is om de tuinbouw onder glas, de tuinbouw in de open grond en de akkerbouw tot de meest circulaire ter wereld te maken, en de voedselveiligheid in de keten nog verder te vergroten. Onderzoeksbudget is gereserveerd om dit doel te kunnen bereiken.

Gevraagd
Vanuit deze beide topsectoren worden partijen gevraagd hun gezamenlijke projectvoorstellen in te dienen. Bedrijven kunnen hun cross-over projectvoorstellen indienen tot 1 augustus 2017. Naast de TKI-funding wordt het project gefinancierd door een bedrijfsbijdrage welke minimaal de helft van het projectbudget bedraagt, waarvan minimaal 50% in cash moet zijn en het overige deel in-kind kan zijn. Meer informatie over de oproep, de randvoorwaarden en de doelstelling vindt u hier.

Glastuinbouw Waterproof
LTO Glaskracht Nederland was betrokken bij de totstandkoming van deze cross-over en beveelt deze bij u aan voor uw water gerelateerde onderzoeksvragen.

In 2017 komt er geen aparte call voor Glastuinbouw Waterproof 2018, maar kunnen projecten voor het eerst worden ingediend binnen deze oproep. Wellicht heeft u nog een onderzoeksvraag en/of heeft u al een projectidee met betrekking tot wateronderzoek in de glastuinbouw? Wanneer u projectideeën heeft en u ondersteuning kunt gebruiken, kunt u contact opnemen met Margreet Schoenmakers van LTO Glaskracht Nederland.

Bron: Glastuinbouw Waterproof
Publicatiedatum: