Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NVWA vermoedt miljoenenfraude met GMO-subsidies

Tholen - De opsporingsdienst van de NVWA heeft afgelopen donderdag flink huisgehouden vanwege mogelijke fraude met GMO-subsidies. Er werden vier bedrijfspanden en een woning doorzocht en er is beslag gelegd op vastgoed en banktegoeden.

Volgens de NVWA vonden de doorzoekingen plaats in een lopend onderzoek naar fraude met Europese subsidies. De organisatie vermoedt dat een Nederlands bedrijf uit de groente- en fruitsector sinds 2010 onder valse voorwendselen miljoenen euro's subsidie heeft aangevraagd en ontvangen. Rechercheurs hebben onder meer administratie in beslag genomen voor nader onderzoek naar de verdenking. Om later eventueel het geld dat de onderneming met de vermoedelijke fraude heeft verdiend af te kunnen pakken, hebben ze ook beslag gelegd op panden en bankrekeningen.

Om welke bedrijf het gaat, maakt de organisatie gedurende het onderzoek niet bekend. "Mede met dit onderzoek kijken of er grond is voor een rechtszaak", laat de persvoorlichter weten. Of het te maken heeft met de FresQ-zaak, mag de NVWA ook niet delen. "Omdat we niet bekend mogen maken wat voor bedrijf het betreft." Maar dat de beslaglegging te maken heeft met de FresQ-zaak, lijkt nogal voor de hand te liggen. De erkenning van de telersvereniging is per 1 januari 2010 ingetrokken, waardoor de club het recht op GMO-subsidie verloor. Het intrekken gebeurde echter pas in 2013 en tot die tijd werd er ook GMO-subsidie uitgekeerd.