Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Modulair systeem in nieuwe verpakkingshal Schenkeveld

Kwekerij Schenkeveld bouwt in Rijsenhout een nieuw glastuinbouwbedrijf met een oppervlakte van 44 ha glas. De bouw van het project gebeurt in fases waarbij inmiddels is begonnen met de bouw van de eerste 11 ha en de verpakkingshal. De tweede fase volgt aansluitend. De start van de teelt van de trostomaten begint dit najaar waarbij is gekozen voor een belichte teelt.

Kwekerij Schenkeveld heeft op dit moment al 3 kwekerijen in en rondom het Westland met een totale oppervlakte van 30 ha. Het bedrijf is volledig gespecialiseerd in de teelt van trostomaten en met de nieuwe locatie wordt het areaal dus uitgebreid naar totaal ca. 75 ha.


Ondertekenen van de overeenkomst met van links naar rechts Leon Schenkeveld, Cor Taks en Piet van der Wel


Voor de inrichting van de verpakkingshal is het bedrijf in gesprek gegaan met diverse leveranciers. Daarbij zijn de verschillende oplossingen vergeleken alsmede de achtergronden van de verschillende aanbieders. Na een uitgebreide analyse heeft Schenkeveld wederom voor Taks Handling Systems gekozen. "Met name de betrouwbaarheid en service zijn hierbij belangrijke criteria geweest. Bij de analyse kwam naar voren dat Taks op deze punten hoog scoorde. Ook de ontwikkelde oplossing past volledig in onze visie van oogstverwerking" aldus Leon Schenkeveld. Taks Handling Systems heeft ook op de andere locaties de complete inrichting van de verpakkingshal uitgevoerd. Voor deze locaties zijn de afgelopen jaren door de ideeën en ervaring van Schenkeveld verschillende innovaties door Taks ontwikkeld die voor goede efficiency verbeteringen hebben gezorgd.

Voor de nieuwe verpakkingshal is gekozen voor een oplossing die modulair wordt uitgebreid. Met de bouw van elke volgende fase wordt het oogstverwerkingssysteem ook uitgebreid. Door de modulaire aanpak die Taks Handling Systems heeft ontwikkeld kunnen zonder ombouwkosten en stilstand van het in gebruik zijnde systeem uitbreidingen worden gerealiseerd.

Voor meer informatie:
Taks Handling Systems
Munnikenheiweg 58
4879 NG Etten-Leur
T: +31 (0)88 555 20 00
F: +31 (0)76 522 99 02
info@taks.nl
www.taks.nl
Publicatiedatum: